Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigaösszeget fektet a kínai Uberbe az Apple

Dotkom

Gigaösszeget fektet a kínai Uberbe az Apple

1 milliárd dollárról van szó.

Nem kevesebb, mint 1 milliárd dollárt a kínai Didi Chuxingba az Apple. A kaliforniai gyártó ezzel Kína legnagyobb privát utasszálító vállalatának résztulajdonosa lett. A naponta 11 millió (!) fuvart bonyolító vállalkozás az ország piacán 87%-áért felel, ami azt jelenti, hogy a konkurensek gyakorlatilag észrevehetetlenek.

didichuxing

Bár hivatalosan az Apple szerint pusztán a helyi viszonyok jobb megértése miatt fektettek be a Didi Chunxingba, talán nem nehéz végiggondolni, hogy valószínűleg ennél többről lehet szó. Már régóta pletykálják, hogy a cég saját autót dobna piacra, márpedig ennek fényében nem elképzelhetetlen, hogy egy utasszállító vállalattal sokat profitálhatnak, hiszen már akkor elképesztő mennyiségű autó eladására nyílik lehetőség, amikor még egy darabot sem gyártottak le.

Amennyiben ugyanis csak a Didi Chunxing rendel 20-30 ezer darabnyi Apple autót, már hosszú hónapokra lefoglalják a teljes gyártási mennyiséget. Persze mindez csak pletyka, de az biztos, hogy valamin nagyon dolgoznak a kaliforniai gyártó szakemberei.

Forrás: Appleblog



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés