Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a böngésző, amivel tovább bírja a laptopod

Dotkom

Itt a böngésző, amivel tovább bírja a laptopod

Ütős frissítést mutatott be az Opera.

Az elmúlt hetekben nem tétlenkedtek az Operánál, a vállalat böngészője ugyanis több alkalommal is komoly frissítésen esett át. Azután, hogy beépített reklámblokkolóval ruházták fel az böngészőt, még egy VPN klienst is beépítettek. Így nemcsak a reklámokat szűri a rendszer, de még azt is beállíthatjuk, hogy az Egyesült Államokban tartózkodunk, így olyan tartalmakat is megnézhetünk, amire egyébként nem lenne lehetőségünk.

operapowersaving

Nos, most újabb fejlesztést mutatot be norvég vállalat, hiszen a legújabb fejlesztői kiadásban már kipróbálható az energiatakarékos üzemmód is. Ennek a bekapcsolásával a fejlesztők szerint 50%-kal is megnőhet a laptop üzemideje (legalábbis, ha eddig Chrome-on böngésztünk), hiszen ilyenkor az Opera csökkenti a háttérben lévő fülek energiahasználatát, kikapcsolja a beépülő modulokat, illetve lejebb veszi az épp megtekintett videó minőségét.

operapowersaving2

A funkció bekapcsolása pofon egyszerű, amennyiben ugyanis érzékeli a böngésző, hogy a laptop jelenleg akkumulátorrol működik, úgy a felső sávban azonnal felhívja az energiatakarékos üzemmód bekapcsolására a figyelmet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés