Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Sony Xpera C3 Dual – A küklopsz szeme

Kütyük

Teszt: Sony Xpera C3 Dual – A küklopsz szeme

A Japán vállalat készüléke leginkább a nagy kijelzőre és előlapi kamerára fektette most a hangsúlyt.

Manapság sokan legtöbbször mobiljuk első kameráját használják selfie-zés céljából, úgy látszik a Sony most egy kicsit ennek a nagy rétegnek szeretett volna kedvezni az Xperia C3 és C3 Dual tervezésekor.

Csomagolás

Az Xperia C3 Dual doboza megegyezik azzal amit akár az Xperia M2-nél is láthattunk, sima kicsivel vaskosabb, két részre nyitható doboz. Belül is hasonló a kínálat, találunk egy adatkábelt, töltőfejet és egy fülhallgatót is. A headset nem gumiharangos, teljesen átlagos, fülbe helyezhető formát kapott.

Külső

Manapság egy tepsi készülék nem meghökkentő az emberek számára, ezzel is így lesz. A középen uralkodó 5,5 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles HD kijelző IPS technológiát használ, kiváló színeket és képminőséget kapunk ezáltal, és persze egy hatalmas felületet is amin élvezhetjük a böngészést, vagy netán a filmeket, játékokat. A kijelző alatt csupán a mikrofonnak a helyét találjuk, elég hosszú rácsozat mögött. A felső részen a szokásos érzékelők (fény és közelségmérő) találhatóak, melyek mellett a beszédhangszórót is megpillanthatjuk. A fő attrakciója a telefonnak az 5 megapixeles előlapi kamera, mely 5 megapixeles, LED villanóval felszerelt egység. Videót 720p felbontásban képes rögzíteni, tehát nem szúrta ki a szemünket a gyártó egy 1,3 megapixeles, LED villanós egységgel, hanem komolyan vette a feladatot.

Az eszköz oldala krómozott keretet kapott, a jobb oldalán az összes vezérlőgomb (kamera gomb, hangerőszabályzó gombpáros, power gomb) és a két SIM kártya tálcáját húzhatjuk elő a rejtett ajtócska mögül. Az alsó éle teljesen üres, míg a bal oldalon megtaláljuk a microUSB csatlakozót, illetve a microSD kártyahelyet rejtő ajtót is. A felső élen találjuk az elmaradhatatlan 3,5 mm-es jack aljzatot.

A készülék hátlapja rendkívül hasonlít a régebbi Xperia M modellére, viszont itt nem bontható meg a hátlap. Hátul a hangszóró, Xperia és Sony felirat kapott helyet, illetőleg a kamera, LED-es segédfényével. A borítás mögött tespedő akkumulátor 2500 mAh-s kapacitással rendelkezik, mellyel körülbelül 2 napos üzemidőt remélhetünk közepes használat mellett is.

Hardver/ Sebesség

AZ Xperia C3 Dual hardvere egy Qualcomm Snapdragon 400-as egység, ebben találunk négy darab 1,2 GHz-en pörgő processzort, egy Adreno 305-ös GPU-t, illetve tartozik hozzájuk még 1GB RAM és 8 GB belső tárhely. A Qualcomm ezen SoC-ja már bizonyított, hogy igen is elég jó számítási képességekkel bír, és egy HD kijelzőt gond nélkül, szépen tud meghajtani egy jó szoftverrel egybevéve.

Ebben az esetben is erről volna szó, a készülékre egy Android 4.4.2-es OS-t telepítettek, ezzel szépen muzsikál a gép, minden hibátlanul működik. Extrák közül kiemelném az egykezes kezelhetőség érdekébe tett külön beállítási részt, ahol próbál a készülék jobb és balkezeseknek egyaránt segítséget nyújtani az egykezes használat során.

Extra programok nem nagyon fértek bele a keretbe, semmi extra nincs benne a dokumentum olvasón kívül, tehát kvázi csupasz droidos mobilt kapunk a kezünkbe.

Multimédia

Néhány szóban először az előlapi kameráról beszélnék, ez az egység 5 megapixeles, autofókuszos és egy LED villanóval lett ellátva. A vaku erőssége pont olyan, hogy még nem vakulunk meg egy derítővakuzás után sem, ez pozitívum. Az egység feltünően nagy az előlap simaságában, ezért sokak néztek a készülékre kidülledt szemekkel.

A hátlapi kamera 8 megapixeles, autofókuszos és LED segédfénnyel lett felszerelve az éjszaka sötét erejével szembe. A beállításokban az ISO mérésen, és néhány efekten kívül nem sokat babrálható a szoftver, de a minőség a lényeg leginkább. Az általam készített fotókon jól látszik, hogy egy teljesen átlagos képnél a messze levő részleteket nagyon elmossa, makro képeknél pedig kiválóan láthatóak a legapróbb részletek is. A színhelyességgel nincs baj, és az ég sem ég be a képeken.

Videót 1080p felbontásban rögzíthetünk, HDR módban is akár, 30 képkocka/ másodperccel. Az FM-rádió jelenléte itt természetes. A zenelejátszó maradt a jól megszokott Walkman app, ebben van equalizer, ismétlési módok és albumborító megjelenítés is. A készülék hangszórója elég hangosan tud szólni, de fülhallgatón a minőség mindenképp jobb.

A hálózati kommunikációnál fontos megemlíteni, hogy külön menüpontban konfigurálhatjuk a SIM kártyákat, eldönthetjük melyik legyen alapértelmezett, kapjon internet-hozzáférést, és még néhány ilyen apróság. A készülék dual stand-by módban képes működni, és egyszerre két hívást képes kezelni. A készülék HSDPA hálózaton is képes kommunikálni, továbbá van WiFi (b/g/n), DLNA, Bluetooth 4.0, NFC és A-GPS.

Összegzés

Az Xperia C3 Dual egy jól kiegyensúlyozott készülék, az egy SIM-es változat sokak kedvence lehet a selfiek miatt is. A péklapát méretű mobil gyenge pontja az LTE hiánya, és a hazai nehézkes elérhetőség lehet majd. Jelen pillanatban 74 ezer forintért kapható meg a dual SIM-es verzió, mely nem nagy ár érte ezzel a hardverrel és tudással. Nagyobb sikere széleskörű hazai forgalmazással lehetne, de erre nem látok esélyt sajnos, ezért érdemes GSM boltokban keresni az eszközt.

A készüléket a PartNeroGSM biztosította, köszönjük.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Sony Xperia C3 Dual

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Dual SIM
  - Üzemidő
  - Előlapi vaku
 
  Kontra:  
  - Kevés helyen kapható
  - Túl nagy méret
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 5,5"
  • kijelző felbontása: 720 x 1280 pixel"
  • kijelző típusa: IPS LCD"
  • eszköz mérete: 156.2 x 78.7 x 7.6 mm
  • tömeg: 149 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Qualcomm Snapdragon 400
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm jack
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 8 megapixel
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
  • WiFi: Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS GLONASS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.4.2 KitKat
  • spec. szoftverek: -
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2500 mAh
  • tapasztalat: 2 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés