Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy szemüveg, ami feliratozza a filmet

Smart home

Egy szemüveg, ami feliratozza a filmet

Az amerikaiak egy dolgot utálnak jobban a szinkronizált filmeknél, ha olvasni kell filmnézés közben. A Regal Entertainment szerint ezzel a kütyüvel élmény lesz az is.

Köztudott, hogy ha egy külföldi film óriási sikereket ér el világszerte, akkor az amerikaiak jönnek, megveszik az összes jogot és leforgatják a saját verziójukat. Teszik ezt egyrészt azért, mert az amerikai színészek nem vonulnak szinkronstúdióba, hogy Dörner György angol hangja Eddie Murphy legyen, ugyanis nem szeretik, másrészt az amerikaiak nem szeretik a feliratos filmeket. Hogy miért, abba most ne menjünk bele, a nagyon kötekedők kedvéért pedig el illik mondani, hogy természetesen természetfilm és animációs filmek kedvéért azért számos nagy hollywoodi színész magára csukja a csendkabin ajtaját.

A Regal Entertianment és a Sony megpróbálja a lehetetlent és elkészítette az Access Glasses-t, mely egyaránt működik a 3D és a hagyományos mozik esetében is, amikor is feliratozza filmet hat különböző nyelven. Ez praktikus, mivel nem vész el a lényegi képből azoknak, akik nem akarnak ilyen kiegészítést a filmhez, a halláskárosultak pedig azért jó, mert ugyanúgy élvezhetik a filmet, mint a jól halló társaik. Másik funkciója a látáskárosultaknak lehet nagy segítség, ugyanis egy hang elmondja, hogy mit is lehet látni a képen. Ehhez azonban össze kell párosítani egy fülhallgatóval a szemüveget. A szemüveg tesztelése még ebben a hónap el fog indulni néhány nagyobb multiplexben, a nagy bevezetésre azonban várni kell, ugyanis országszerte majd csak 2013 első negyedévében lesz elérhető bárki számára az USA-ban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés