Connect with us

technokrata

Nyereséges volt a SanDisk, bár keserű a szájíz

Dotkom

Nyereséges volt a SanDisk, bár keserű a szájíz

A neves flashmemória-gyártó cég kiadta 2012-es első negyedévi eredményeit. Lejtőn van a cég.

Nyereséges negyedévet tudhat maga mögött a SanDisk, de annyira nem tud örülni neki, mint amennyire a legtöbb cég örülne neki, ugyanis az első három hónapban bár 114 millió dollár volt a nettó nyeresége, ez a tavalyi év ugyanezen szakaszában (2011Q1) még 224 millió dollár volt, vagyis majdnem a felére olvadt ez az összeg.

Az esést tovább valószínűsítik, ugyanis az előzetes becslések szerint 2012 második piaci negyedévében (április-június) 1.05 milliárd lesz a bevétel, míg a tavalyi év ugyanezen szakaszában 1.30 milliárd dollár volt a bevétel. A bevétel- és profitcsökkenést azzal magyarázzák, hogy mostanra telítődött a flash-alapú memóriák piaca, ráadásul a verseny miatt kénytelenek voltak akciózni az árakkal, így bár az eladott mennyiség nem csökkent, az értük kapott pénz mennyisége viszont igen.

Mindemellett az elnök-vezér Sanjay Mehrotra továbbra is optimista, mivel valószínűnek tartja, hogy továbbra is nőni fog a kereslet az új számítógépek, okostelefonok és fényképezőgépek iránt. Most pedig mindenki nézze meg, milyen memóriakártya van a készülékében és írja meg kommentben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin