Connect with us
Hirdetés

technokrata

Jégeső is nehezítette Molnár Martin gokartos kategóriaváltását

molnár martin

Büszkeség

Jégeső is nehezítette Molnár Martin gokartos kategóriaváltását

Jégeső is nehezítette Molnár Martin gokartos kategóriaváltását

Az Energy Corse színeit képviselő pilóta sikeresen mutatkozott be a felnőtt, OK géposztályban

Remekül sikerült a gokartos kategóriaváltás Molnár Martin számára, aki a WSK Final Cup első futamán indult először a felnőttek között, OK-ban. A HUMDA Academy versenyzője egyáltalán nem volt megilletődve és többször is az élmezőnybe verekedte magát, a döntőben pedig a 16. helyet szerezte meg.

A gokart-világbajnokságról is jól ismert pályán, Sarnóban rendezték a WSK Final Cup első futamát. Ezt a versenyt Molnár Martin és az Energy Corse is a jövő évi felkészülésre szánta, ezért is váltott Martin kategóriát és debütált OK-ban.

A jelentősen erősebb motor és az új gumik kitapasztalása nem könnyű feladat. A szabadedzéseken és az időmérőn még nem volt meg Martin tempója, így a 39 fős mezőnyben a 33. helyet szerezte meg.

Pályafutása első OK előfutama emlékezetes marad, hiszen nem sokkal a rajt előtt állt el a jégeső, ráadásul az időjárás miatt csúszott a program, így már szürkületben zajlott a verseny. A pályán több helyen állt a víz, ami miatt az egyenesben is csúszkáltak a gokartok. Martin minden nehezítő körülmény ellenére a 17. helyről rajtolva 10. lett.

A második előfutamban már jobb volt a tempója, de egy szoros csata során beesett az orrkúpja, így az öt másodperc büntetéssel 16. lett.

A legkalandosabb azonban a harmadik előfutama volt. Itt a száradó pályára már minden versenyző slick gumikon rajtolt, de a rajt előtt ismét elkezdett esni az eső, így körülmények nem voltak egyszerűek. A rajt utáni tömörülésben, megforgott, és leállt a motorja. Betolta a gokartot, és fél kör hátrányból végig a leggyorsabb szektorokat és köröket futotta, így a leintésig sikerült ledolgoznia hátrányát, sőt még előzni is tudott. Végül még a rajthelyéhez képest is tudott javítani.

Vasárnapra felszáradt a sarnói aszfalt és már tényleg a slick gumik voltak a legalkalmasabbak. Martin a reggeli warm upon az utolsó két körig a leggyorsabb volt, de az utolsó két körben forgalomba került és végül az ötödik időt futotta, ami nagyon biztató volt. Az elődöntőben is a mezőny egyik leggyorsabbja volt, sikerült is több helyet javítania, de egy kontakt miatt visszaesett, így a 15. helyen ért célba.

A döntő megint kalandosan indult, hiszen a rajt után és a 2-es és az 5-ös kanyarban is baleset volt Martin előtt, amiket a füvön kellett kikerülnie. Ezzel jókora hátrányba került. Azonban megint csak nagyon jó volt a tempója, így a rajtpozíciójához képest 12 helyet javítva a 16-ra küzdötte fel magát.

„Nagyon élveztem a hétvégét – mondta Molnár Martin. – Tetszik az OK kategória, sokkal jobb fizikai erőnlétet igényel, mint az OKJ, a döntő utolsó 2 körére nagyon elfáradtam. A szabadedzéseken még nem volt meg a tempóm, esőben pedig kifejezetten trükkös ekkora nyomatékkal versenyezni. Az utolsó előfutamra már nagyon jó volt a tempóm, a megforgás után jó volt szembesülni vele, hogy slickkel vizes pályán, extrém körülmények között az első OK-s versenyhétvégén ebben a nagyon erős mezőnyben fél pályás hátrányt be tudtam hozni.”

„Az elődöntőben és a döntőben is élveztem a versenyzést. A 16. hely így elsőre jó eredmény, de nagyon bízom benne, hogy ha a jövő héten is ilyen jó tempóm lesz, akkor egy kicsit több szerencsével, még ennél is jobbat fogok elérni.”

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Molnár Martin következő versenye a WSK Final Cup második fordulója lesz Lonatóban november 10–13-a között.

Molnár Martin, OK eredmények

Résztvevők: 39
Időmérő csoport: 17.
Időmérő: 33.
A-B előfutam: 17. à 10.
A-C előfutam: 17. à 16.
A-D előfutam: 17. à 16.
Előfutamok összesített: 29.
Elődöntő: 15. à 15.
Döntő előtti összesített: 28.
Döntő: 28. à 16.

További Büszkeség

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés