Connect with us

technokrata

A YouTube egy új, megosztó ötletet tesztel épp

youtube

Dotkom

A YouTube egy új, megosztó ötletet tesztel épp

KÉP: FANCYCRAVE.COM / PEXELS

A YouTube egy új, megosztó ötletet tesztel épp

A tetszik visszajelzések számát is eldughatja a videómegosztó.

Tavaly novemberben látszólag elsöprő negatív visszajelzést kiváltva a YouTube elrejtette a videók alól a nem tetszik visszajelzések számát, ráadásul az ilyenkor megszokottal ellentétben mereven elzárkózott a döntéstől való visszatáncolástól.

Állítása szerint a kisebb tartalomkészítők elleni zaklatási hadjáratok miatt hozta meg a döntést, a videósok pedig látják az adatot a YouTube Studio felületén.

A lépés nem nyerte el a felhasználók tetszését, hiszen a pozitív és negatív visszajelzések aránya sok esetben jól jött annak megítélésében, hogy mennyire megbízható a videók tartalma. Egyes kritikusok politikai szándékot sejtenek a negatív visszajelzések számának elrejtése mögött, megosztó narratívák népszerűtlenségének az álcázási kísérletével vádolják a YouTube-ot.

Akármi is legyen a valóság, a YouTube most újból egy garantáltan vihart kavarni képes ötlettel játszik, a mobilappjaiban egyeseknél elrejtette a tetszik nyomógomb alól a visszajelzések számát. Ez még nem jelenti a teljes száműzését, a videók leírásának megnyitását követően látható a tetszikek mennyisége.

A helyzetre egyes redditezők és youtuberek hívták fel a figyelmet, hírünk írásáig a YouTube nem kommentálta az A/B tesztelésnek tűnő fejleményt.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu