Connect with us

Hirdetés

technokrata

A YouTube egy új, megosztó ötletet tesztel épp

youtube

Dotkom

A YouTube egy új, megosztó ötletet tesztel épp

KÉP: FANCYCRAVE.COM / PEXELS

A YouTube egy új, megosztó ötletet tesztel épp

A tetszik visszajelzések számát is eldughatja a videómegosztó.

Tavaly novemberben látszólag elsöprő negatív visszajelzést kiváltva a YouTube elrejtette a videók alól a nem tetszik visszajelzések számát, ráadásul az ilyenkor megszokottal ellentétben mereven elzárkózott a döntéstől való visszatáncolástól.

Állítása szerint a kisebb tartalomkészítők elleni zaklatási hadjáratok miatt hozta meg a döntést, a videósok pedig látják az adatot a YouTube Studio felületén.

A lépés nem nyerte el a felhasználók tetszését, hiszen a pozitív és negatív visszajelzések aránya sok esetben jól jött annak megítélésében, hogy mennyire megbízható a videók tartalma. Egyes kritikusok politikai szándékot sejtenek a negatív visszajelzések számának elrejtése mögött, megosztó narratívák népszerűtlenségének az álcázási kísérletével vádolják a YouTube-ot.

Akármi is legyen a valóság, a YouTube most újból egy garantáltan vihart kavarni képes ötlettel játszik, a mobilappjaiban egyeseknél elrejtette a tetszik nyomógomb alól a visszajelzések számát. Ez még nem jelenti a teljes száműzését, a videók leírásának megnyitását követően látható a tetszikek mennyisége.

A helyzetre egyes redditezők és youtuberek hívták fel a figyelmet, hírünk írásáig a YouTube nem kommentálta az A/B tesztelésnek tűnő fejleményt.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés