Connect with us
Hirdetés

technokrata

Genesis Radium 600 mikrofon: a tökéletes hangrögzítéshez

Genesis radium 600 mikrofon

Kütyük

Genesis Radium 600 mikrofon: a tökéletes hangrögzítéshez

Genesis Radium 600 mikrofon: a tökéletes hangrögzítéshez

A szerkesztőségi munkához vagy akár a hobbi tartalomgyártáshoz elengedhetetlen eszköz egy jó mikrofon. Nemrég kezdtük el az irodában használni, Genesis márka Radium 600-as eszközét. A mikrofon olyan könnyedén kezelhető és felhasználóbarát, hogy pár nap használat alatt is ki- és megismertük a fő paramétereit.

A hang a legtöbb online platform kiemelten fontos eleme. A digitális platformok fogyasztói közül sokan leginkább a hangzással törődnek, így a kiváló hangélmény eléréséhez drága fejhallgatókat vagy ultra erős, tisztán szóló hangszórókat vásárolnak.

A magas minőségű, a pénztárcát jobban megterhelő professzionális mikrofon azonban inkább csak a főállású tartalomgyártóknak fontos, pont azért, hogy a digitális fogyasztóik magas igényeit minél jobban kiszolgálják. A legnagyobb követőtáborral rendelkező streamerek emiatt általában a legújabb és igencsak drága mikrofonokkal rendelkeznek, hogy a lehető legjobb hangot biztosítsák a követőiknek. A high-end kategóriás mikrofonok vásárlása azonban nem feltétlen szükséges az alkalmi játékosok és a kezdő streamerek számára.

Az ő esetükben nyerhetnek teret az egyszerűbb, költséghatékonyabb mikrofonok, amiből rengeteg létezik a piacon, és épp ezért a választásnál érdemes észnél lenni, mert messze nem mindegyik éri meg az árát. Fontos, hogy egy minden igényünket kiszolgáló, tisztahangzású mikrofont válasszunk, mindezt elérhető áron és itt jön képbe a 12 éve alakult és egyre nagyobb teret hódító Genesis márka Genesis Radium 600 mikrofonja.

Genesis radium 600 mikrofon szett

Csomagolás és specifikációk

Az első dolog, amit a vásárló észrevesz az a mikrofon lenyűgöző és stílusos csomagolása, ami nemcsak a szemet gyönyörködteti, de a magának a mikrofonnak is maximális védelmet nyújt. Fontos szempont lehet ez főleg az olyan eszközöknél, amelyek állandó mozgatásnak vagy szállításnak vannak kitéve. A legtöbb mikrofon egyszerűen kartondobozban értékesítik, de szerencsés a Genesis gondolt a későbbi felhasználási lehetőségek széles tárházára is. A fejlesztőmérnökök a Genesis Radium 600 mikrofont egy strapabíró és megjelenésében is gyönyörű alumínium hordtáskával látták el, amelyben fekete habpárnák biztosítják az eszközök stabil helyzetét.

De nézzük magát a mikrofont, ami kiváló minőségű fémből készült, és visszafogott fekete porfestett felülettel látták el. Kiegészítő felszerelésként jár mellé egy ugyancsak fekete fém állvány, állítható pop-filter és mikrofonszivacs is. Az utóbbi kettő nagyon hatékony a dübörgő hangok és a sziszegés kiszűrésében. A kábel 1,8 méter hosszú, ami normál használat esetén tulajdonképpen több is, mint elég és USB-n keresztül csatlakoztathatjuk a gépünkhöz.

Genesis radium 600 mikrofon gombok

A Genesis Radium 600 mikrofonon a könnyű kezelhetőség jegyében két gomb, amelyekkel az erősítést és a fejhallgató hangerejét szabályozhatjuk, valamint egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és egy némító gomb kapott helyet. A mikrofon súlya összesen 408 gramm és akár állványra vagy mikrofonkarra is szerelhető.

A mikrofon állványa elég robosztusra sikeredet, de ez adja a stabilitását. Az állítható magasságú mechanizmus teljesen kihúzott állapotban egy kicsit ingatag, így hosszabb használathoz talán szerencsésebb beszerezni egy karos, asztalra szerelhető mikrofonállványt, amivel az asztalunkon is helyet spórolhatunk.

Genesis radium 600 mikrofon készülék

Hang és teljesítmény

A hang vitathatatlanul az egyik legfontosabb szempont minden stream felületen, legyen az videó vagy podcast. Még a videók esetében is kijelenthetjük, hogy fontosabb a hang, hiszen könnyebb egy tiszta hanggal és gyenge képminőséggel rendelkező videót nézni, mint egy kristálytiszta képpel, de érthetetlen hanggal rendelkező videót.

A Genesis Radium 600 egy kondenzátoros mikrofon, amely tökéletesen veszi fel az irányában áramló hangokat, ugyanakkor hatékonyan kiküszöböli, illetve blokkolja a hátulról érkező zavaró háttérhangokat. A Radium 600 36 dB érzékenységgel rendelkezik, így akár olyan dolgokat is érzékel, mint a billentyűzet, a ventilátorok, és egyéb lágyabb zajok. A szükségtelen és zavaró hangok azonban könnyedén minimalizálhatóak. Többféle lehetőségünk van a hangminőség javításra: erősítés, a hangszínszabályzás állításával, illetve szűrők hozzáadásával, vagy akár harmadik féltől származó alkalmazáson elérhető hangszűrő segítségével. A mikrofon kiválóan alkalmas akár ének rögzítésére is, mert igencsak széles frekvenciatartományt támogat (30 – 18 000 Hz). A mikrofon már önmagában is remek hangot biztosít, de ha hozzáadjuk a mikrofonszivacsot és az állítható szűrőt, még jobb minőséget érünk el, ezeknek köszönhetően pedig a Genesis Radium 600 mikrofonnal rögzített hang valóban jól szól.

Genesis radium 600 mikrofon táska

Összegzés a Genesis Radium 600 mikrofonról

A Genesis Radium 600 körülbelül 40-45 ezer forintért vásárolható meg és ezen az áron még mindig a megfizethető kategóriába esik.

Összességében elmondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk a Genesis Radium 600 mikrofonnal. Tiszta és megbízható hangminőséget biztosít, és igényes tartozékokat kínál közvetlenül egy gyönyörű alumínium táskába rejtve. Ez utóbbi határozottan egyedi megoldás, hiszen ez nem elérhető ebben a kategóriában más mikrofonoknál. A strapabíró táskának köszönhetően a Radium 600 tökéletes választás utazó tartalomkészítők és streamelők számára, nem utolsó sorban azért is, mert könnyen mobilizálható és összeszerelhető, miközben kiváló hangminőséget is biztosít.

A Genesis Radium 600 mikrofonról további információ itt található.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés