Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

windows

Dotkom

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

Van jobb dolguk is a Microsoft illetékeseinek a lehetőség implementálásánál.

Jó néhány alkalommal kapott jelentős ráncfelvarrást az operációs rendszerré válása óta a Windows, azonban a kezelőfelülete ritkán szokott funkciókat veszíteni, az illetékesek maximum átmozgatni szokták az opciókat az egyik helyről a másikra.

A Windows 11-gyel viszont történt funkcióvesztés, a Tálca fixen a kijelző aljára került, nincs lehetőség a megjelenítő tetejére vagy oldalaira való áthúzására.

Ugyan a számítógépezők egy jókora tábora talán nem is tudott a tálca áthelyezési lehetőségéről, azonban a Windows 11 megjelenése után meglehetősen nagy figyelmet kapott a helyzet, látszólag sok felhasználó hiányolta a lehetőséget.

Az ügy kapcsán egy kérdezz-felelek során Tali Roth, a Windows alapvető felhasználói élményéért felelős illetékese elmondta, hogy a Windows 11 tálcáját nulláról írták újra, ennek során pedig jó néhány dizájnnal kapcsolatos változtatást hajtottak végre. A bekerülő funkciók meghatározásakor adatalapú megközelítést használtak annak eldöntésére, hogy mit kell első körben implementálni, minek a megvalósítását lehet későbbre halasztani, továbbá mire nincs szükség.

A WINDOWST HASZNÁLÓKTÓL BEGYŰJTÖTT ADATOK ALAPJÁN A TÁLCA ÁTHELYEZHETŐSÉGE NEM KAPOTT FIGYELMET, MIVEL CSAK A SZÁMÍTÓGÉPEZŐK EGY PICI TÁBORA ÉL A LEHETŐSÉGGEL.

Roth nem zárta ki, hogy valamikor a jövőben megoldják a Windows 11 tálcájának áthelyezését, de a fejlesztőknek jelenleg fontosabb dolgaik is vannak az ezzel való bajlódásnál.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés