Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

windows

Dotkom

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

Van jobb dolguk is a Microsoft illetékeseinek a lehetőség implementálásánál.

Jó néhány alkalommal kapott jelentős ráncfelvarrást az operációs rendszerré válása óta a Windows, azonban a kezelőfelülete ritkán szokott funkciókat veszíteni, az illetékesek maximum átmozgatni szokták az opciókat az egyik helyről a másikra.

A Windows 11-gyel viszont történt funkcióvesztés, a Tálca fixen a kijelző aljára került, nincs lehetőség a megjelenítő tetejére vagy oldalaira való áthúzására.

Ugyan a számítógépezők egy jókora tábora talán nem is tudott a tálca áthelyezési lehetőségéről, azonban a Windows 11 megjelenése után meglehetősen nagy figyelmet kapott a helyzet, látszólag sok felhasználó hiányolta a lehetőséget.

Az ügy kapcsán egy kérdezz-felelek során Tali Roth, a Windows alapvető felhasználói élményéért felelős illetékese elmondta, hogy a Windows 11 tálcáját nulláról írták újra, ennek során pedig jó néhány dizájnnal kapcsolatos változtatást hajtottak végre. A bekerülő funkciók meghatározásakor adatalapú megközelítést használtak annak eldöntésére, hogy mit kell első körben implementálni, minek a megvalósítását lehet későbbre halasztani, továbbá mire nincs szükség.

A WINDOWST HASZNÁLÓKTÓL BEGYŰJTÖTT ADATOK ALAPJÁN A TÁLCA ÁTHELYEZHETŐSÉGE NEM KAPOTT FIGYELMET, MIVEL CSAK A SZÁMÍTÓGÉPEZŐK EGY PICI TÁBORA ÉL A LEHETŐSÉGGEL.

Roth nem zárta ki, hogy valamikor a jövőben megoldják a Windows 11 tálcájának áthelyezését, de a fejlesztőknek jelenleg fontosabb dolgaik is vannak az ezzel való bajlódásnál.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés