Connect with us

technokrata

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

windows

Dotkom

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

Végre megtudtuk, miért nem mozdítható a Windows 11 tálcája

Van jobb dolguk is a Microsoft illetékeseinek a lehetőség implementálásánál.

Jó néhány alkalommal kapott jelentős ráncfelvarrást az operációs rendszerré válása óta a Windows, azonban a kezelőfelülete ritkán szokott funkciókat veszíteni, az illetékesek maximum átmozgatni szokták az opciókat az egyik helyről a másikra.

A Windows 11-gyel viszont történt funkcióvesztés, a Tálca fixen a kijelző aljára került, nincs lehetőség a megjelenítő tetejére vagy oldalaira való áthúzására.

Ugyan a számítógépezők egy jókora tábora talán nem is tudott a tálca áthelyezési lehetőségéről, azonban a Windows 11 megjelenése után meglehetősen nagy figyelmet kapott a helyzet, látszólag sok felhasználó hiányolta a lehetőséget.

Az ügy kapcsán egy kérdezz-felelek során Tali Roth, a Windows alapvető felhasználói élményéért felelős illetékese elmondta, hogy a Windows 11 tálcáját nulláról írták újra, ennek során pedig jó néhány dizájnnal kapcsolatos változtatást hajtottak végre. A bekerülő funkciók meghatározásakor adatalapú megközelítést használtak annak eldöntésére, hogy mit kell első körben implementálni, minek a megvalósítását lehet későbbre halasztani, továbbá mire nincs szükség.

A WINDOWST HASZNÁLÓKTÓL BEGYŰJTÖTT ADATOK ALAPJÁN A TÁLCA ÁTHELYEZHETŐSÉGE NEM KAPOTT FIGYELMET, MIVEL CSAK A SZÁMÍTÓGÉPEZŐK EGY PICI TÁBORA ÉL A LEHETŐSÉGGEL.

Roth nem zárta ki, hogy valamikor a jövőben megoldják a Windows 11 tálcájának áthelyezését, de a fejlesztőknek jelenleg fontosabb dolgaik is vannak az ezzel való bajlódásnál.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu