Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kéz a kézben a T-Systems és a Novell

Dotkom

Kéz a kézben a T-Systems és a Novell

A T-Systems, Magyarország piacvezető hoszting- és kolokációs szolgáltatója a Novell SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszert választotta új, virtuális szerver üzemeltetési szolgáltatásának kiépítéséhez.

A T-Systems felmérése szerint az Adatparkjában elhelyezett szerverek 95 %-a nem használja ki a rendelkezésre álló erőforrásokat, ezért a hatékonyabb kihasználtság és a szerverek magasabb fokú rendelkezésre állása érdekében egy leállásbiztos rendszert hozott létre.

Ügyfeleik alkalmazásait nagy megbízhatóságú, többszörösen redundáns szerverfüzéreiken helyezték el – így az alkalmazások bármilyen esetleges meghibásodás esetén a másodperc töredéke alatt (300 ms) átmigrálódnak a redundanciát biztosító új infrastruktúrára. A rendszer alapját képező SUSE Linux Enterprise Server beépített Xen alapú virtualizációjával a szerverek kihasználtsága növelhető, az átlagosan jellemző 20 százalékos kihasználtságról akár 70 százalékra is. Segítségével összevonhatók a fizikai kiszolgálók és alkalmazások, így csökkennek a költségek, például a hardverek, a karbantartás és az elektromos rendszer költségei.

A SUSE Linux Enterprise Server egy vállalati szintű kiszolgáló, amely nyílt, méretezhető, nagyteljesítményű adatközponti megoldás. Beépített virtualizációt, alkalmazásvédelmet és rendszerfelügyeletet kínál a hardverarchitektúrák teljes skáláján. A SUSE Linux Enterprise Server használható általános célú kiszolgálóként, de hangolható különféle terheléstípusokhoz is, és problémamentes együttműködést biztosít a meglévő informatikai infrastruktúrával. A SUSE Linux Enterprise Server része a Xen virtualizációs technológia, amellyel hatékonyabban szervezhetők a vállalati terhelések és csökkenthetők a költségek. Maximális rugalmasságot biztosít: többféle terhelés is összevonható egyetlen kiszolgálón, vagy ha éppen az szükséges, egyetlen fajta terhelés is szétosztható több kiszolgálóra.

Más gyártók licencpolitikájával ellentétben a SUSE Linux Enterprise Server esetén csak a fizikai gépekhez kell az előfizetést megvenni, nem kell külön licencdíjat fizetni a virtuális kiszolgálókhoz. A T-Systemsnek tehát elég volt a hét csomópontból álló fürthöz hét SUSE Linux Enterprise Server előfizetést vásárolnia, függetlenül attól, hogy ezen a rendszeren akár virtuális szerverek százai is futhatnak. Természetesen a T-Systemsnél kialakított rendszer tovább bővíthető, a kialakított metódus alapján további, hétcsomópontos építőkövekkel egészíthető ki, amennyiben az ügyféligények ezt megkövetelik. Egy több tucat csomópontot tartalmazó virtualizált infrastruktúra hatékony üzemeltetéséhez a Novell a PlateSpin adatközpont-felügyeleti megoldását javasolja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés