Connect with us
Hirdetés

technokrata

Civil együttműködéssel az információs társadalom kiszélesítéséért

Dotkom

Civil együttműködéssel az információs társadalom kiszélesítéséért

Az NT Nonprofit Közhasznú Kft. által működtetett eMagyarország Centrum és a Miniszterelnöki Hivatal Infokommunikációs Államtitkársága szakmai konferenciát rendezett “Civil együttműködéssel az információs társadalom kiszélesítéséért” címmel.

A konferencia megnyitóján Bódi Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal infokommunikációért és e-közigazgatásért felelős szakállamtitkára hangsúlyozta: az információs társadalom fejlesztésében és a programok hatékony megvalósulásában elengedhetetlen az állam és a civil társadalom együttműködése. Az együttműködés egyik pillére az állam, amelynek egyik legfontosabb feladata az e-közszolgáltatások fejlesztése.

Ezen a téren jelentős előrelépés az Országgyűlés által a közelmúltban ellenszavazat nélkül elfogadott elektronikus közszolgáltatásról szóló törvény. A másik pillért a civil szféra alkotja, amely többek között elektronikus távoktatási programokkal, kulturális tartalmak digitalizálás és kereshetővé tételével, távmunka programok alkalmazásával járulhat hozzá a közös sikerhez. Az együttműködés eredményeképpen születő operatív lépések elősegítik az információs társadalom fejlődését, a számítógép és az internet használattal szembeni gátak leküzdését, valamit a digitális írástudás elterjedését.

 A digitális szakadék csökkentését célzó programok közül a szakállamtitkár előadásában kiemelte a Nemzeti Digitális Közmű projektet, amelynek célja az elérhető árú, valódi szélessávú internet hozzáférés lehetőségének megteremtése az ország egész területén. A tervek szerint a program keretében nagy teljesítményű, homogén optikai gerinc- és körzethálózat kerül kiépítésre közel 2.300 település elérésével.

 Cseterki Imre, az NT Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepélyes megnyitón elmondta: a 2003-ban elindult eMagyarország program napjainkban a harmadik fázisához érkezett, amelynek legfontosabb feladatai közé tartozik a az elmaradott térségek felzárkóztatásának segítése, a közösségi internet elérési pontok működésének biztosítása, a kiképzett eTanácsadók körének bővítése, valamint vidéki tudás és szolgáltató központok létrehozása, ezzel is hozzájárulva a digitális esélyegyenlőség megteremtéséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés