Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP OpenView vezető kategóriában

Dotkom

HP OpenView vezető kategóriában

A Gartner az IT-eseménykorrelációs és elemző megoldásokat osztályozó mátrix „vezető” kategóriájába sorolta a HP OpenView szoftvereket.

A HP nem rég tett bejelentése szerint a Gartner Inc. ágazati elemzőcég a vezető kategóriába sorolta a HP OpenView felügyeleti szoftvereket az eseménykorrelációs és elemző megoldások piacát értékelő tanulmányában .(1)

A Gartner szerint a „vezetők” csoportjába tartozó szállítók jó teljesítményt nyújtanak, határozott piaci jövőképpel rendelkeznek és vezető pozíciójuk megőrzése érdekében aktívan munkálkodnak új kompetenciák kiépítésén.

Az eseménykorrelációs és -elemző megoldások piacának vezető vállalatai kiterjedt, elégedett ügyfélkörrel és nagyfokú piaci ismertséggel rendelkeznek. Méretrugalmas, hibatűrő alkalmazásokat szállítanak, és stabil stratégiai jövőkép alapján elégítik ki a mind összetettebb nagyvállalati követelményeket az események üzleti hatás szerinti leképezése és fontossági sorrendbe állítása, valamint az eseménytől az incidensig, illetve a problémamegoldásig tartó folyamat optimalizálása – azon belül is a service desk eszközök integrálása – terén.(1)

„HP OpenView szoftverekkel hatékonyabban lehet mozgósítani az informatikusokat, hiszen a szakemberek mindig az üzleti szolgáltatásokra legnagyobb hatást gyakorló eseményekre koncentrálhatnak” – mutatott rá Todd DeLaughter, a HP OpenView üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. „A megoldás kidolgozásakor az ügyféligények kielégítése és a felügyeleti szoftverek fejlesztése terén felhalmozott másfél évtizedes tapasztalatunkra támaszkodtunk.”

A HP OpenView Operations a HP heterogén nagyvállalati IT-környezetekhez szánt konszolidált eseménykezelő és teljesítménymenedzselő megoldásait fogja össze. Szolgáltatásorientált működési szemlélettel támogatja az ügyfelek főbb üzleti folyamatait, és segít azonosítani a komplex infrastruktúrák problémáit annak érdekében, hogy az IT gyorsabban el tudja hárítani a hibákat. A HP átfogó megoldása mind a felhasználó vállalat, mind pedig a partnerek által nyújtott szolgáltatásokat lefedi.

A Magic Quadrant mátrix
A Magic Quadrant mátrix a Gartner Inc. 2006-ben bejegyzett, szerzői jog által védett szellemi terméke, amelyre itt engedéllyel történik utalás. A mátrix a vizsgált piaci szegmens adott időszakra vonatkozó elemzési eredményeit ábrázolja grafikus formában. Azt tükrözi, hogy a Gartner elemzése alapján bizonyos szállítók milyen mértékben felelnek meg az adott piac Gartner által meghatározott feltételeinek. A Gartner a Magic Quadrant mátrixban bemutatott egyetlen szállítót, terméket vagy szolgáltatást sem kíván ezáltal támogatni vagy népszerűsíteni, és nem ad olyan értelmű tanácsot sem a műszaki felhasználóknak, hogy csak a „piacvezető” kategóriába sorolt szállítóktól vásároljanak. A mátrix kizárólag piackutatási eszközként szolgál, nem célja az üzleti döntésekben való útmutatás. A Gartner a piackutatási eredményeket illetően teljes mértékben kizár mindennemű kifejezett vagy beleértett szavatosságot, beleértve a forgalmazhatóságra, illetve az adott célra való alkalmasságot is.


(1) Gartner, Az informatikai eseménykorrelációs és -elemző megoldások mátrixa, 2006 (Magic Quadrant for IT Event Correlation and Analysis, 2006), D. Curtis, W. Cappelli és D. Williams, 2006. június 13.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés