Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az idei e-sport-világbajnokságon is szurkolhatunk Magyarországnak

e-sport

E-Sport

Az idei e-sport-világbajnokságon is szurkolhatunk Magyarországnak

Az idei e-sport-világbajnokságon is szurkolhatunk Magyarországnak

Megkezdte szereplését a Magyar E-sport Válogatott a Balin zajló 14. IESF Világbajnokságon, ahol nemzeti kiválóságaink a Counter-Strike: Global Offensive és a Tekken 7 játékokban állnak rajthoz.

Elsőként CS:GO-csapatunk lépett a virtuális küzdőtérre Bulgária ellen magyar idő szerint ma reggel 8 órakor, szombaton pedig már hazánk legjobb Tekken 7-versenyzőjének is szurkolhatunk a csoportmérkőzések során. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) egyúttal a világbajnokságot kísérő szakmai rendezvényre is meghívást kapott: a magyar fejlesztésű videójátékos-kompetenciamérést, a Vajákot mutatja be a nemzetközi e-sport-közösség számára.

Kezdetét vette a Nemzetközi E-sport Szövetség (IESF) 14. világbajnoksága, amelyen hat játék platformján 106 ország több mint 600 versenyzője csap össze a legjobbaknak járó trófeákért, valamint az 500 000 dollár összdíjazásért. Tavalyi sikeres debütálását követően Magyarország második alkalommal vesz részt a nemzetközi megmérettetésen, amelynek ezúttal Bali ad otthont.

„Büszkén mondhatom el, hogy a Magyar E-sport Válogatottnak két játékban – a Counter-Strike: Global Offensive és a Tekken 7 versenyben is sikerült biztosítania a 2022-es világbajnokságon való részvételt az erős nemzetközi mezőnyben. Külön örömöt jelent számunkra, hogy mindez tovább gyarapítja azoknak az eredményeinknek a sorát, amelyeket az elmúlt években értünk el. Idén ünnepli ugyanis ötödik születésnapját a Magyar E-sport Szövetség, kettő esztendeje hívtuk életre a Magyar E-sport Válogatottat, amelynek gerincét a négy éve rendszeresen futó versenyeink (a TippmixPro CS:GO Masters és a K&H MNEB) top csapatai adják. Igyekeztünk minden támogatást megadni a válogatottak számára: az utóbbi hónapok intenzív, a többi között edzőtáborban végzett felkészülése után izgatottan várjuk a csoportmérkőzéseket”

– nyilatkozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke Balin.

A Magyar E-sport Válogatott CS:GO-csapatában Fercsák „Coolio” András, Hegedűs „Shitfzzz” Armand, Homoki „Aaron” Áron, Sánta „Flasi” Bence és Török „MSN” Norbert lép a virtuális küzdőtérre, míg Tekken 7-ben Ambrus „Genzo” Zoltán Andrásnak szurkolhatunk.

Nemzeti kiválóságaink világbajnoki mérkőzéseit az Esport1 Twitch-csatornáin (https://www.twitch.tv/esport3tv; https://www.twitch.tv/esport2tv) élőben, magyarul, és idén először jeltolmács közreműködésével is közvetíti, és ismétlésekkel is készül azok számára, akik lemaradnának a hajnali összecsapásokról.

A csoportmérkőzések menetrendje (zárójelben a magyar időpontok):

CS:GO (BO1)

  • Bulgária – Magyarország | 2022. december 2., 14.00 (07.20)
  • Magyarország – Szerbia | 2022. december 2., 17.20 (10.20)
  • Magyarország – Horvátország | 2022. december 3., 10.40 (03.40)

TEKKEN 7 (BO3)

  • Team IESF (Oroszország) – Magyarország | 2022. december 3., 17.20 (10.20)
  • Magyarország – Kanada | 2022. december 3., 18.40 (11.40)
  • Jamaica – Magyarország | 2022. december 3., 20.00 (13.00)
  • Magyarország – Ausztrália | 2022. december 4., 10.20 (03.20)

További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés