Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzációs magyar siker a Sim Racing World Cup európai selejtezőjén

sim racing

E-Sport

Szenzációs magyar siker a Sim Racing World Cup európai selejtezőjén

Szenzációs magyar siker a Sim Racing World Cup európai selejtezőjén

A világ legjobb idejével Európa legkiválóbb virtuális pilótáit utasította maga mögé Tóth Dávid a Sim Racing World Cup július végi kvalifikációs selejtezőjében, így ő képviselheti hazánkat és egyben kontinensünket is a szimulátoros világbajnokság októberi monacói döntőjében.

A szintén a Magyar E-sport Válogatott színeiben induló Pinczés Ádám is fantasztikus teljesítményt nyújtott: régiós összesítésben a hetedik leggyorsabb időt futotta, ezzel az abszolút hetedik helyet szerezte meg.

Július végén rendezték meg a Sim Racing World Cup 2022 kvalifikációs selejtezőjét az Asetto Corsa elnevezésű játék platformján, ahol hazánk két legjobb virtuális pilótája, Tóth Dávid és Pinczés Ádám állhatott rajthoz a Magyar E-sport Válogatott színeiben.

A szimulátoros világbajnokság 72 órás kontinentális válogatója során Tóth Dávid 278, Pinczés Ádám pedig 192 szabályos kört teljesített. A hihetetlenül erős mezőnyben csak tized-, illetve századmásodpercek döntöttek a versenyzők között.

Végül 1:33:197-as eredménnyel Tóth Dávid autózta virtuálisan a leggyorsabb időt, és ezzel nem csupán az európai mezőnyt, de a kvalifikáció összes régióját is maga mögé utasította. Kontinensünkről például Szlovénia legjobbját, a több autószimulátorban összesen nyolc világbajnoki címmel rendelkező Jernej Simončičot, aki így összetettben a második helyre futott be és ezáltal szintén ott lesz a döntőben, továbbá a Williams Racing Esports hivatalos versenyzőjét, a norvég Kenneth Gulbrandsent, aki negyedik lett, illetve a szintén norvég Tommy Østgaardot, aki jelenleg a Porsche gyári e-sport-csapatának pilótája és az ötödik helyezést érte el.

„Nagyon boldog vagyok! A három nap alatt körülbelül 16-18 órát tettem bele a készülésbe. Szerencsére az egyik kedvenc autómmal versenyezhettünk, tehát hamar hozzászoktam, ám kezdetben kicsit eltévedtünk a beállításában. A második napon azonban megtaláltuk azt a setupot, amellyel mi is gyorsabbak lettünk, és már aznap sikerült bebiztosítanom ezt az időt. A Sim Racing World Cup döntője lesz az első offline esemény, amelyen versenyzőként részt veszek majd. Büszke vagyok rá, hogy én képviselhetem Magyarországot!”

mondta el Tóth Dávid, a magyar rendezésű Sim Liga korábbi kétszeres győztese, aki 2022 februárja óta az Arnage Competition csapat tagja.

A szintén a Magyar E-sport Válogatott színeiben induló Pinczés Ádám is fantasztikus teljesítményt nyújtott: ideje mindössze 0,213 másodperccel maradt el Tóth Dávidétól, amellyel európai és régiós összesítésben is a hetedik leggyorsabbnak bizonyult, ezzel pedig a teljes, 77 fős mezőnyt tekintve az abszolút hetedik helyet szerezte meg.

„Természetesen szerettem volna ott lenni Monacóban, ugyanakkor nagyon örülök Dávid eredményének! A munkám miatt sajnos kevesebb időt tudtam a készülésre fordítani, mint amennyit szerettem volna, de igyekeztem mindezt behozni. Mindketten próbáltuk megtalálni a játék és az autó trükkjeit, folyamatosan figyeltük az ellenfeleinket is, például milyen gumit, váltóáttételt használnak, milyen íveken autóznak. Minden nap megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, a közös munka pedig meghozta a gyümölcsét: a végleges setuppal sikerült felvennünk a versenyt a nemzetközi elittel, és Dávidnak egy szinte tökéletes kört futnia, amivel megnyerte a kvalifikációt”

– emelte ki Pinczés Ádám, aki 2017 óta versenyzik a szimulátorozás világában nemzetközi szinten, jelenleg szintén az Arnage Competition csapat tagjaként.

Szenzációs eredményének köszönhetően Tóth Dávid, a Magyar E-sport Válogatott kiválósága Európa, és egyúttal a világ leggyorsabbjaként utazhat a Sim Racing World Cup 2022-es döntőjére, amelyet október 23-án rendeznek meg Monacóban.

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés