Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

E-Sport

Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

Szenzációs teljesítménnyel bronzérmet szerzett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League együttese az Európa Játékok idén debütált E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlott Katowicében.

Nemzeti kiválóságaink, a K&H MNEB Hungarian Open Rocket League bajnokaként érkeztek a versenyre és első helyen jutottak tovább a csoporkörből, veretlen menetelésüket pedig csupán a legmagasabb ligában edződött, profi játékosokkal felálló angol válogatott tudta megállítani.

A Global Esports Federation és az Európai Olimpiai Bizottság idén először rendezte meg az Európa Játékok E-sport Bajnokságát, amelynek a lengyelországi Katowice adott otthont. A European Games Esports Championships a krakkói III. Európa Játékok keretében, részben azzal párhuzamosan bonyolódott, újabb nemzetközi színteret biztosítva az e-sportolók számára, hogy nemzeteiket képviselve versenyezhessenek.

Team Hungary after the finals at the European Games Esports Championships 2023 at the International Congress Centre in Katowice, Poland.
Credit: Ben Queenborough/GEF

„Óriási boldogság számunkra, hogy bronzérmet sikerült szereznünk az Európa Játékok első E-sport Bajnokságán, amely egyúttal az első válogatott szintű nemzetközi megmérettetésünk is volt. Nagyon vártuk már, hogy magyar színekben mutathassuk meg a tudásunkat, és rengeteget készültünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A csoport körben a házigazda Lengyelország bizonyult a legnagyobb ellenfelünknek, végül nagyon szoros küzdelemben, hosszabbításban nyertünk ellenük, és mivel mindenki mást 3:0-val sikerült legyőznünk, veretlenül jutottunk tovább a rájátszásba. Ez nagyon sok lendületet és erőt adott nekünk a továbbiakban”

nyilatkozta Horváth „MSTR.” Bence, a Magyar E-sport Válogatott immár európai bronzérmes Rocket League együttesének, egyúttal a K&H MNEB Hungarian Open versenysorozat bajnokának, a Budapest Five csapatának a tagja.

Ezt követően az angol együttessel találkoztunk az elődöntőben, amely a legmagasabb ligában szerepel. Bár az a mérkőzés is nagyon szoros volt, kikaptunk és leestünk az alsóágra. Ott aztán ismét 3:0-ra vertük Svédországot, ezzel pedig megszereztük a fix harmadik helyet, és bejutottunk az alsóági döntőbe. Itt újra az angolokkal játszottunk, akik megállítottak bennünket, ennek ellenére elégedettek vagyunk az eredményünkkel, hiszen sikerült kihoznunk magunkból a maximumot. Reméljük, hogy még nagyon sok ilyen lehetőségünk lesz, hiszen az az álmunk, hogy képviselhessük Magyarországot. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Magyar E-sport Szövetségnek, valamint a K&H Csoportnak és a Szerencsejáték Zrt.-nek azért a támogatásért, amelyet a felkészülés és a verseny során nyújtottak számunkra”

Netherland celebrate winning the Rocket League Open with their trophy during the European Games Esports Championships 2023 at the International Congress Centre in Katowice, Poland.
Credit: Ben Queenborough/GEF

– hangsúlyozta.

„Hatalmas örömmel tölt el bennünket, hogy az Európa Játékok E-sport Bajnokságán érmet tudott szerezni Magyarország. Ezzel újabb történelmi eredményt értek el nemzeti e-sportolóink, egy történelmi versenyen. Nagyon büszkék vagyunk a válogatott Rocket League együttesére – fiatal, tehetséges e-játékosaink olyan csapatokat győztek le, amelyeket papíron erősebbnek tartottak náluk. Azt gondolom, az a harci szellem, illetve küzdeni akarás, amely egyébként a magyar embereket jellemzi a sportban, az e-sportban is megmutatkozott, illetve megmutatkozik. Titkon reménykedtünk abban, hogy sikerül pontszerző vagy dobogós helyet elérnünk, de a srácok teljesítménye túlszárnyalta az elképzeléseinket. Gratulálunk a teljesítményükhöz!”

– emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke.

Az Európa Játékokon – a hagyományos sportokkal összevetve – a férfi eFootball 2023 volt azon sportágak egyike, amelyben a legtöbb, összesen 28 ország képviseltette magát, míg a hölgyeknél 8 nemzet legjobbjai mérték össze tudásukat a játék platformján.

„Jelenleg világszerte kevés a női e-versenyző, ezért már önmagában az kiemelkedő eredmény, hogy a női e-fociban is ott lehettünk az Európa Játékok E-sport Bajnokságán. A rendkívül erős mezőny ellenére az E-futball 2023-ban is remekül teljesítettek kiválóságaink. Nagy »Kriszti« Krisztina számára csupán a gólarányon, míg Varga »BendeJuice« Bendegúznak mindössze három ponton múlt a továbbjutás a csoportból. Reméljük, a következő világversenyeken még jobban szerepelünk majd e-fociban”

eFootball 2023 qualifying matches at the European Games Esports Championships 2023 at the International Congress Centre in Katowice, Poland.
Credit: Ben Queenborough/GEF

– tette hozzá Biró Balázs.

A Magyar E-sport Válogatott kiválóságai már javában készülnek az őszi 15. IESF Világbajnokságra, illetve annak még hátralévő európai regionális selejtezőire. A szeptember elején Romániában megrendezésre kerülő megmérettetésen eFootballban, TEKKEN 7-ben és CS:GO-ban már biztosan ott lesznek legjobbjaink.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés