Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

E-Sport

Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

Bronzérmes lett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapata az Európa Játékokon

Szenzációs teljesítménnyel bronzérmet szerzett a Magyar E-sport Válogatott Rocket League együttese az Európa Játékok idén debütált E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlott Katowicében.

Nemzeti kiválóságaink, a K&H MNEB Hungarian Open Rocket League bajnokaként érkeztek a versenyre és első helyen jutottak tovább a csoporkörből, veretlen menetelésüket pedig csupán a legmagasabb ligában edződött, profi játékosokkal felálló angol válogatott tudta megállítani.

A Global Esports Federation és az Európai Olimpiai Bizottság idén először rendezte meg az Európa Játékok E-sport Bajnokságát, amelynek a lengyelországi Katowice adott otthont. A European Games Esports Championships a krakkói III. Európa Játékok keretében, részben azzal párhuzamosan bonyolódott, újabb nemzetközi színteret biztosítva az e-sportolók számára, hogy nemzeteiket képviselve versenyezhessenek.

Team Hungary after the finals at the European Games Esports Championships 2023 at the International Congress Centre in Katowice, Poland.
Credit: Ben Queenborough/GEF

„Óriási boldogság számunkra, hogy bronzérmet sikerült szereznünk az Európa Játékok első E-sport Bajnokságán, amely egyúttal az első válogatott szintű nemzetközi megmérettetésünk is volt. Nagyon vártuk már, hogy magyar színekben mutathassuk meg a tudásunkat, és rengeteget készültünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A csoport körben a házigazda Lengyelország bizonyult a legnagyobb ellenfelünknek, végül nagyon szoros küzdelemben, hosszabbításban nyertünk ellenük, és mivel mindenki mást 3:0-val sikerült legyőznünk, veretlenül jutottunk tovább a rájátszásba. Ez nagyon sok lendületet és erőt adott nekünk a továbbiakban”

nyilatkozta Horváth „MSTR.” Bence, a Magyar E-sport Válogatott immár európai bronzérmes Rocket League együttesének, egyúttal a K&H MNEB Hungarian Open versenysorozat bajnokának, a Budapest Five csapatának a tagja.

Ezt követően az angol együttessel találkoztunk az elődöntőben, amely a legmagasabb ligában szerepel. Bár az a mérkőzés is nagyon szoros volt, kikaptunk és leestünk az alsóágra. Ott aztán ismét 3:0-ra vertük Svédországot, ezzel pedig megszereztük a fix harmadik helyet, és bejutottunk az alsóági döntőbe. Itt újra az angolokkal játszottunk, akik megállítottak bennünket, ennek ellenére elégedettek vagyunk az eredményünkkel, hiszen sikerült kihoznunk magunkból a maximumot. Reméljük, hogy még nagyon sok ilyen lehetőségünk lesz, hiszen az az álmunk, hogy képviselhessük Magyarországot. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Magyar E-sport Szövetségnek, valamint a K&H Csoportnak és a Szerencsejáték Zrt.-nek azért a támogatásért, amelyet a felkészülés és a verseny során nyújtottak számunkra”

Netherland celebrate winning the Rocket League Open with their trophy during the European Games Esports Championships 2023 at the International Congress Centre in Katowice, Poland.
Credit: Ben Queenborough/GEF

– hangsúlyozta.

„Hatalmas örömmel tölt el bennünket, hogy az Európa Játékok E-sport Bajnokságán érmet tudott szerezni Magyarország. Ezzel újabb történelmi eredményt értek el nemzeti e-sportolóink, egy történelmi versenyen. Nagyon büszkék vagyunk a válogatott Rocket League együttesére – fiatal, tehetséges e-játékosaink olyan csapatokat győztek le, amelyeket papíron erősebbnek tartottak náluk. Azt gondolom, az a harci szellem, illetve küzdeni akarás, amely egyébként a magyar embereket jellemzi a sportban, az e-sportban is megmutatkozott, illetve megmutatkozik. Titkon reménykedtünk abban, hogy sikerül pontszerző vagy dobogós helyet elérnünk, de a srácok teljesítménye túlszárnyalta az elképzeléseinket. Gratulálunk a teljesítményükhöz!”

– emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke.

Az Európa Játékokon – a hagyományos sportokkal összevetve – a férfi eFootball 2023 volt azon sportágak egyike, amelyben a legtöbb, összesen 28 ország képviseltette magát, míg a hölgyeknél 8 nemzet legjobbjai mérték össze tudásukat a játék platformján.

„Jelenleg világszerte kevés a női e-versenyző, ezért már önmagában az kiemelkedő eredmény, hogy a női e-fociban is ott lehettünk az Európa Játékok E-sport Bajnokságán. A rendkívül erős mezőny ellenére az E-futball 2023-ban is remekül teljesítettek kiválóságaink. Nagy »Kriszti« Krisztina számára csupán a gólarányon, míg Varga »BendeJuice« Bendegúznak mindössze három ponton múlt a továbbjutás a csoportból. Reméljük, a következő világversenyeken még jobban szerepelünk majd e-fociban”

eFootball 2023 qualifying matches at the European Games Esports Championships 2023 at the International Congress Centre in Katowice, Poland.
Credit: Ben Queenborough/GEF

– tette hozzá Biró Balázs.

A Magyar E-sport Válogatott kiválóságai már javában készülnek az őszi 15. IESF Világbajnokságra, illetve annak még hátralévő európai regionális selejtezőire. A szeptember elején Romániában megrendezésre kerülő megmérettetésen eFootballban, TEKKEN 7-ben és CS:GO-ban már biztosan ott lesznek legjobbjaink.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés