Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új alkalmazások a háború láthatatlan sérüléseire

Nincs kategorizálva

Új alkalmazások a háború láthatatlan sérüléseire

Új okostelefonos alkalmazásokhoz fordulhatnak segítségért láthatatlan háborús sérüléseikkel az amerikai harcoló csapatok katonái és a veteránok, akik poszttraumás stresszel (PTSD) küzdenek, vagy akik traumás agysérülésen estek át.

Fél tucat mobiltelefonos alkalmazást fejlesztett ki a Pentagon és az Egyesült Államok veteránügyi minisztériuma, köztük a T2 MoodTracker, a PTSD Coach vagy a Breathe2Relax elnevezésűeket.

Az alkalmazások mindig kéznél lévő információkkal szolgálnak a hadsereg által az afganisztáni és iraki háborúk “láthatatlan sérüléseinek” nevezett állapotokról, valamint technikákat kínálnak a veteránok által tapasztalt tünetek kezelésére. Az alkalmazásokat nem arra tervezték, hogy helyettesítsék a kezelést vagy diagnózist állítsanak fel vele.

Egy kivételével valamennyi a Pentagon fejlesztése, az első elkészült alkalmazás a MoodTracker volt, amelynek segítségével értékelheti aktuális hangulatát, érzéseit a felhasználó: például értéktelennek, boldognak, magányosnak érzi-e magát. A pillanatnyi érzést az időponthoz rendelve tárolja el az alkalmazás, így a későbbiekben pontosan nyomon követhetők az érintett hangulatváltozásai, annak időbeli mintázata.



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés