Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Lenovo is próbálkozik az okosszemüveggel

Kütyük

A Lenovo is próbálkozik az okosszemüveggel

A Lenovo is próbálkozik az okosszemüveggel

Első sorban üzleti felhasználásra szánják a terméket.

A Google Glass ugyan nem tartozott az amerikai cég diadalmenetei közé, ugyanakkor ez nem tántorította el a Lenovo-t attól, hogy belevágjon egy saját megoldás fejlesztésébe. A kínai gyártó kedden mutatta be a Lenovo New Glass C200 nevű készüléket, amely kiterjesztett valóságot kínál, első sorban üzleti ügyfeleknek.

Az okosszemüveg Linux-alapú operációs rendszert futtat, amely a kiterjesztett valóság (AR) mellett mesterséges intelligenciájú (AI) szoftvert is tartalmaz. Az AR programot Lenovo NBD Titan névre keresztelték, és alkalmas arra, hogy tartalmat lehessen szerkeszteni illetve létrehozni az eszközön. Az AI szoftver pedig az  NBD Martin névre hallgat és képes felismerni a vizsgált objektumot, például egy épületet, s segíthet abban, hogy átlássuk, hogy ebben az épületben hogyan lehet egy projektet a lehető leghatékonyabban kivitelezni.

A készüléket az LTE hozzáféréshez egyébként külön egy okostelefonhoz kell csatlakoztatni, amelyről szintén tudjuk irányítani az okosszemüveget egy appon keresztül.

A Lenovo New Glass C200 sorozatgyártása júniusban indul, ugyanakkor az üzleti ügyfelek vásárolhatnak majd testreszabott modelleket is.

lenovo-c200-b

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés