Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legmodernebb hálózati megoldások jelentik a versenyképesség kulcsát

Nincs kategorizálva

A legmodernebb hálózati megoldások jelentik a versenyképesség kulcsát

A legmodernebb hálózati megoldások jelentik a versenyképesség kulcsát

A privát 5G hálózatban rejlő lehetőségeket demonstrálva 5G távvezérlésű versenyautót mutattak be a Vodafone szakemberei a legrangosabb távközlési-informatikai őszi konferenciákon

Az idei év két legnagyobb távközlési-informatikai konferenciáján, az Internet Hungary-n és a héten megrendezett Infotér Konferencián is főszponzorként vett részt a Vodafone Magyarország.

A rendezvényeken, amellett, hogy meghatározó fontosságú szakmai kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon képviseltette magát a vállalat, bemutatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) közösen megalkotott, az események attrakciójaként szolgáló 5G távvezérlésű versenyautóját is.

Az ősz legrangosabb távközlési-informatikai eseményein, az Infotér és Internet Hungary konferenciákon a Vodafone Magyarország képviselői kerekasztal-beszélgetésen ismertették az európai piacokon évtizedek óta működő, független német szakemberekből álló Umlaut Mobile Benchmark kutatási eredményeit, amelyben a Vodafone Magyarország hálózatát találták az ország vezető hálózatának a hang-és adatszolgáltatások megbízhatósága szempontjából. A kutatás arra is rámutatott, hogy a Vodafone kínálja a legsimább internetes böngészési és YouTube-ozási élményt is. Az eredmények relevanciáját mutatja, hogy az elmúlt években folyamatosan nő a vállalat lakossági felhasználóinak adatigénye, mobilinternet-forgalma, és egyre többet fogyasztanak videós tartalmakat. A megváltozott igényeket jelentős fejlesztésekkel és beruházásokkal támogatja a Vodafone Magyarország.

„Az elmúlt öt évben közel 300 millió eurót fektettünk hálózatfejlesztésbe, ami mind hazai, mind európai szinten kiemelkedőnek számít, és ebbe a frekvenciavásárlásokat még nem is számoltuk bele. Egy hálózati fejlesztési folyamat során kulcsfontosságú a bázisállomásainkon való hálózati kapacitásbővítés annak érdekében, hogy minél magasabbra növelhessük az adatátviteli sebességet. Az átlagos felhasználó számára ez úgy érzékelhető, hogy adott területen több ügyfelet tudunk azonosan magas minőségben kiszolgálni”

– mondta el Szabó István műszaki hálózati vezérigazgató-helyettes a héten megrendezett Infotér Konferencián.

„2019-ben forradalmi lépésnek számított, amikor a Vodafone a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el a kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatást. Stratégiánk része, hogy mindezt minél nagyobb területre, a lakosság minél szélesebb rétegére kiterjesszük, ehhez pedig elengedhetetlen az 5G lefedettség növelése. Az elmúlt 3 évben sikeresen elérhetővé tettük a lakossági kültéri 5G szolgáltatást Budapest nagy részén, a Balaton környékén, illetve számos nagyvárosban is.”

Az 5G bevezetése nem csak a lakossági felhasználók, de a vállalkozások számára is új kapukat nyit meg, az új generációs technológiák pedig a negyedik ipari forradalmat hozzák el. A Vodafone szektor- és ügyfélspecifikus hálózati megoldásokkal vállal szerepet abban, hogy vállalati partnereik új szintre emelhessék hatékonyságukat és termelékenységüket, ezáltal növelhessék versenyképességüket.

„Az IoT technológia napjaink egyik legsokrétűbb megoldása, hiszen szinte bármelyik eszköz intelligensé tehető, ezáltal egy olyan rendszert, ökoszisztémát teremthetünk, amiben az eszközök aktívan kommunikálnak egymással és a világgal”

– mondta el Dobó Mátyás, a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese, kiemelve a Vodafone által kínált privát 5G hálózatot. Ennek különlegessége, hogy a Vodafone az adott vállalat saját telephelyére telepíti azokat a hardver elemeket, amelyekkel a vállalat 5G-képes eszközei csatlakozni tudnak a teljesen privát, mások által nem hozzáférhető hálózatra. Ezt a technológiát alkalmazta a Vodafone a fényeslitkei East-West Gate-nél, amely Európa első és legnagyobb 5G mobil privát hálózattal működő intermodális vasúti terminálja, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatóival közösen bemutatott 5G távvezérlésű versenyautóban is.

A konferenciák attrakciója egyértelműen az 5G távvezérelt autó volt, amelyet a Vodafone a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóival közösen épített meg és mutatott be. A legújabb technológiai megoldás jelentősége, hogy 5G privát hálózaton keresztül, valós időben teszi lehetővé a versenyautó vezetését. A modellt elsőként szeptemberben a Hungaroringen tesztelték a Formula Student East (FSE) mérnökversenyen, amely egyetemi hallgatóknak ad lehetőséget versenyautók megtervezésére, megépítésére és versenyben történő kipróbálására. A Vodafone a projekt főtámogatójaként elkötelezett a távvezérlés fejlesztésében, mivel a vállalat hisz abban, hogy meghatározó szerepet fog betölteni a jövőben a logisztika és az ipar területein.

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés