Connect with us

Hirdetés

technokrata

Thunderbolt-os WD MyBook a Macworld 2012-n, kis csavarral

Smart home

Thunderbolt-os WD MyBook a Macworld 2012-n, kis csavarral

Hatalmas tárhellyel jelentkezett a San Fransisco-i Macworld Expo-n a Western Digital, ráadásul Thunderbolt-on keresztül kapcsolódik az iBook-ra. De nem akárhogy!

A Western Digital, melynek thaiföldi gyárának víz alatti komplexumának képe bejárta a világsajtót, bemutatta a Macworld 2012-n a MyBook Thunderbolt Duo nevű külső merevelemezeit.

Azért Duo, mert két 3.5 colos meghajtó van egy dobozba rakva. Az egységek több méretben is kaphatóak majd a jövőben, itt, az Expón a kiváncsiskodóknak két modellt mutattak be, az egyik 4 TB-os (2×2 TB), a másik pedig 6 TB-os (2×3 TB). A szokásos fekete borítás helyett ezüst dobozba rakták a merevlemezeket, hogy így passzoljon bárki laptopjáthoz. Különlegessége, hogy Thunderbolt-on keresztül csatlakozik az Apple gépekhez, írási sebességük 530 MB/s, olvasási sebességük pedig 690 MB/s. Ha már Thunderbolt: két ilyen port is van a MyBook-ok hátoldalán, ami ne véletlen, ugyanis akár 6 ilyen háttértárolót is össze tudunk fűzni és egy közös porton keresztül képesek kommunikálni a gépünkkel. Az írási/olvasási sebesség a teszt elkészültekor 4 ilyen egység volt egybefűzve és gépre kötve. Aranyos, mi?

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés