Connect with us

Hirdetés

technokrata

Önfogásra kiképzett halak

Smart home

Önfogásra kiképzett halak

Lusta tudósok megkönnyítik a horgászatot.

A Massachusetts-i Tengerbiológiai Laboratórium szakemberei kifejlesztettek egy háromlépéses módszert, mely jelentősen javítja a horgászat eredményességét. Első lépésben egy sajátságos hangfrekvenciához szoktatják a halakat. Második lépésben a természetbe engedve hagyják, hogy növekedjenek, gömbölyödjenek, húsosodjanak. Harmadik lépésben az előbb említett különleges hang alkalmazásával visszahívják őket, a halak pedig készségesen hagyják magukat kifogni a fogyasztók által.

A projektet az amerikai National Oceanic and Atmospheric Administration kezdeményezte 270 ezer dollárral, és sikere egyelőre behatárolt. A kutatók most megpróbálnak rájönni, hogy pontosan mekkora szerepet játszik a hangszórás a halak etetőterületekre történő visszacsalogatásában – néhány hal ugyanis öt nap alatt már elfelejti a jelet, míg a többi 10 nap múlva is reagál a hívásra.

Májusban a projektterületet megnövelik, és tovább folytatják a kísérleteket, hogy hatékonyabban csábíthassák vissza a halakat falánk gazdáikhoz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés