Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb memória – adattömörítéssel

Laptop

Olcsóbb memória – adattömörítéssel

Merevlemezen és egyéb háttértárolókon már régóta alkalmazzák a tömörített archiválást a jobb helykihasználás érdekében. Egy most debütáló technológia lehetővé teszi ezt a memóriák esetében is.

Egy, a ServerWorksszel még 2000-ben kötött megállapodás szerint az IBM szerverei memóriakétszerező technológiával felszerelve érkeznek majd (csak az intelalapúak). A Kék Óriás mellett még a Dell, Compaq és a HP is hamarosan hozzájut a fenti lehetőséghez, képviselőik már tárgyalnak a ServerWorksszel, annak chipkészlete alkalmazásának céljából.

A Memory Expansion Technology (MXT) úgy éri el a duplázó hatást, hogy tömörítést alkalmaz. Ez ugyan lecsökkenti a teljesítményt (először össze kell tömöríteni, majd a felhasználáskor vissza kell bontani az adatot), ám a speciális, 32 MB-os cache alkalmazásával jócskán felgyorsítható a folyamat. Ennek eredményeként adott nagyságú memória kapacitása akár a duplájára is növekedhet, azaz olcsóbb lesz az operatív tár egységnyi mennyisége.

Az egyelőre csak szerverekben alkalmazott technológia az IBM blade szervereiben debütál először (az x330-as modellben, mely két Intel processzor mellett mindössze csak 4 centiméter széles).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés