Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az első Intel Cover Trail+ okostelefon!

Kütyük

Itt az első Intel Cover Trail+ okostelefon!

A Lenovo K900 5.5 hüvelykes kiejlzője 1080p-s felbontással a legjobbak közé emelkedett. Megkezdődőött az Intel Atom okostelefonok korszaka.

Tudják mi a különbség az AMD és az Intel között? Hogy az utóbbi felismerte a lehetőséget az okostelefonok piacában. No persze mire észbekapott, addigra már olyan mezőnybe kellett beférkőznie, amelyben csak úgy nyüzsögtek a Tegra-k, Exynos-szok, TI-OMAP-ok, Cortex-ek, Snapdragonok. Ezzel azt akarom mondani, hogy nehéz bejutni. Az Intelnek azonban sikerült, méghozzá a Lenovo K900 személyében, mely az első olyan okostelefon a CES-en és a világon, mely a Clover Trail+ processzort preferálja a fenti modellekkel szemben. A processzor tehát egy Atom Z2580-as egység, melynek órajele 2 GHz. Kell is a kraft, ugyanis egy 5.5 hüvelykes, 1080p-s felbontású eszközt kell kiszolgálnia.

Lenovo K900

A kijelző tehát 1920×1080 pixeles, típusa IPS és Gorilla Glass 2 védi. Elsődleges fényképezője 13 megapixeles, F1.8 rekesszel rendelkezik és dual vakus. A másodlagosának ismeretlen a felbontása, viszont 88 fokos a látószöge, vagyis az egész család elé ülhet Skype-oláskor. Memóriája 2 GB, tárhelye pedig 16 GB (de van belőle 32-es és 64-es is), de bővíthető microSD-vel. A mindössze 6.9 mm vékony ház rozsdamentes acél, azért ne INOX tisztítóval essünk neki, itt-ott polikarbonáttal van megerősítve. A fémház ellenére is csak 162 grammot nyom. Az inteles architektúra ellenére a készüléken nem Windows, hanem Android fut. Ezt állítólag a CES-en vastagon összekeverték.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés