Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google lecserélné a csengőhangodat reklámra

Dotkom

A Google lecserélné a csengőhangodat reklámra

Bár csak egy beadott szabvány, mégis retteghetünk tőle, hogy kedvenc dallamunk helyett esetleg egy kávézót ajánl a telefonunk.

Azt nem ígérhetjük meg, hogy nem lesz benne a feature az Android következő variánsában (vagy upgrade-jében), de ha ez mégis bekövetkezne, akkor már biztosra vehetjük, hogy nem mi vettük meg a terméket, hanem MI magunk VAGYUNK a TERMÉK. A szabadalom egy kellemetlen és egy kevésbé kellemetlen részből tevődik össze. Nézzük meg, mik az opciók:

A Mountain View-i cég szabadalmaztatta azt az eljárást, miszerint a csengőhangot lecseréli egy reklámszövegre, valahogy így: „Igen, a barátnőd hív, de holnap lesz a születésnapja, így vegyél neki egy gyűrűt az XY ékszerboltban, ami tőled csak 100 méterre található. És ha arra jársz, ugorj be a Mekibe, akciós a sült krumpli.” A hirdetők egy rakás pénzt fizetnek majd ezért a Google-nek, mi pedig nem győzzük a munkahelyen hamarabb felkapni az androidos készüléket, nehogy egy erotikus hirdetés vagy egy konkurens vállalat reklámja szólaljon meg a telefonunkon. Ez a szabadalom egyik része, de reménykedjünk benne, hogy a Google a másik verziót részesíti előnyben.

A kisebbik rossz szerint pedig ez történhet: Ugye milyen unalmas a búgása a kicsöngésnek? Eme megoldás szerint ezt váltanák ki reklámblokkal egészen addig, amíg fel nem veszi a hívott fél. Ez is kellemetlen, de ugye, hogy kevésbé az?

 

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés