Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégis eladják a Nokiát?

Dotkom

Mégis eladják a Nokiát?

Minden pletyka féligazság, a Nokia eladása pedig egyáltalán nem tűnik annyira elképzelhetetlennek.

A mobilipart figyelő Eldar Murtazin Twitter-bejegyzése szerint a Microsoft és a Nokia vezetői hamarosan egy rövid megbeszélésen vesznek részt, melynek fő témája az lesz, hogy milyen feltételek mellett vásárolja meg a Microsft a Nokia mobiltelefon üzletágát (beleértve 1-2 gyártóüzemet is).

Murtazin szerint a felvásárlás valamikor a 2012-es év második felében fog végbemenni és a Microsoft csak pár dolgot hagy a Nokiánál, mint a butatelefongyártást, a featurephone-ok készítését (Vertu) és a Nokia Siemens Network-ot (ez ugyanis a finn cég közös leányvállalata a német Siemens-el). Murtazin szerint még idén le fog mondani a jelenlegi Nokia elnök, Stephen Elopp és a Windows-os okostelefonok innentől megszűnnek Nokiának lenni (azaz el fog tűnni a Nokia logó). A Microsoft pedig ezzel a felvásárlással rengeteg olyan szabadalmi tulajdonjoghoz juthatna, melyek bárki kezében aduásznak számítanának.

Hogy mennyire hiteles Eldar Murtazin jóslata? Murtazin már tavaly májusban kijelentette, hogy az egész Nokia-Microsoft együttműködés erre megy ki, hogy a Redmondiak felvásárolják a bajban levő finn gyártót. Murtazinnak nincs mindig igaza, de a Nokia-val kapcsolatban eddig minden jóslata bevált és gyakran hamarabb kürtölte világgá azt, amit megtudott (vagy kisilabizált), mint hogy azt a gyártó hivatalosan bejelentette volna. Hozzátennénk, nem ő az egyetlen, aki a Nokia felvásárlásáról pletykál a mobiliparban, hiszen a Google felvásárolta a Motorola mobil divízióját, a Microsoftnak üzletileg és stratégiailag sem éri meg lemaradni, így nem nehéz összeesküvés elméleteket gyártani. Az se elhanyagolható pletyka, hogy állítólag a Nokia és a Microsoft közösen környékezte meg a kanadai RIM-et, mely a csökkenő népszerűségnek örvendő BlackBerry-t gyártja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés