Connect with us

Mégis eladják a Nokiát?

nokia-windows

Dotkom

Mégis eladják a Nokiát?

Minden pletyka féligazság, a Nokia eladása pedig egyáltalán nem tűnik annyira elképzelhetetlennek.

A mobilipart figyelő Eldar Murtazin Twitter-bejegyzése szerint a Microsoft és a Nokia vezetői hamarosan egy rövid megbeszélésen vesznek részt, melynek fő témája az lesz, hogy milyen feltételek mellett vásárolja meg a Microsft a Nokia mobiltelefon üzletágát (beleértve 1-2 gyártóüzemet is).

Murtazin szerint a felvásárlás valamikor a 2012-es év második felében fog végbemenni és a Microsoft csak pár dolgot hagy a Nokiánál, mint a butatelefongyártást, a featurephone-ok készítését (Vertu) és a Nokia Siemens Network-ot (ez ugyanis a finn cég közös leányvállalata a német Siemens-el). Murtazin szerint még idén le fog mondani a jelenlegi Nokia elnök, Stephen Elopp és a Windows-os okostelefonok innentől megszűnnek Nokiának lenni (azaz el fog tűnni a Nokia logó). A Microsoft pedig ezzel a felvásárlással rengeteg olyan szabadalmi tulajdonjoghoz juthatna, melyek bárki kezében aduásznak számítanának.

Hogy mennyire hiteles Eldar Murtazin jóslata? Murtazin már tavaly májusban kijelentette, hogy az egész Nokia-Microsoft együttműködés erre megy ki, hogy a Redmondiak felvásárolják a bajban levő finn gyártót. Murtazinnak nincs mindig igaza, de a Nokia-val kapcsolatban eddig minden jóslata bevált és gyakran hamarabb kürtölte világgá azt, amit megtudott (vagy kisilabizált), mint hogy azt a gyártó hivatalosan bejelentette volna. Hozzátennénk, nem ő az egyetlen, aki a Nokia felvásárlásáról pletykál a mobiliparban, hiszen a Google felvásárolta a Motorola mobil divízióját, a Microsoftnak üzletileg és stratégiailag sem éri meg lemaradni, így nem nehéz összeesküvés elméleteket gyártani. Az se elhanyagolható pletyka, hogy állítólag a Nokia és a Microsoft közösen környékezte meg a kanadai RIM-et, mely a csökkenő népszerűségnek örvendő BlackBerry-t gyártja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom