Connect with us

technokrata

Next-gen mobil szélessáv a Toshiba notebookjában

Kütyük

Next-gen mobil szélessáv a Toshiba notebookjában

Bemutatták a beágyazott LTE modullal felszerelt Satellite T130 laptopot.

A Toshiba a 2010-es barcelonai GSMA Mobile World Congress rendezvényen bemutatta a beágyazott LTE (Long Term Evolution) modullal felszerelt, ultravékony Satellite T130 laptopot. A Toshiba ezáltal egyike azon első gyártóknak, akik készen állnak az LTE-technológiára, a mobil szélessáv következő generációjára, amellyel akár 140 Mbit/s adatátviteli sebességre is lehetőség nyílik.

A 2010-es barcelonai GSMA Mobile World Congress rendezvényen a beágyazott LTE modullal rendelkező Satellite T130 az Ericsson LTE hálózatára csatlakozott. A Toshiba egy, a notebookon folyamatosan futó streaming videó segítségével mutatta be a nagy sebességű vezeték nélküli hálózati technológia nyújtotta előnyöket. Az LTE nem csak rendkívül gyors adatátvitelt, hanem alacsony válaszidőt is biztosít. A bemutatón az adatátvitel 16 Mbit/s sebességen történt.

Technikai paraméterek
A T130-as 13,3 colos, 1366×768 pixeles felbontású, LED-es háttérvilágítású LCD-vel rendelkezik. Intel processzoron alapul; az x86-os lapkákat gyártó vállalat négy modellje (Single Core ULV SU3500, Pentium Dual Core ULV SU4100, Pentium Single Core ULV SU2700, Celeron Single Core ULV743) közül valamelyik dolgozhat benne. DDR3 SDRAM-okból álló operatív tárának kapacitása 8 GB-ig skálázódik, merevlemeze pedig akár fél terabyte-nyi adatot is befogadhat. A fent említett LTE modul mellett más vezetékmentes kommunikációs szabványokat is támogat: Wi-Fi-vel és 2.1-es Bluetooth-szal egyaránt rendelkezik.

Az 1,8 kilogrammos tömegű masina hatcellás akkumulátora révén akár 11 órán keresztül is üzemképes maradhat, egyetlen töltéssel. Ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle