Connect with us

Hirdetés

technokrata

Next-gen mobil szélessáv a Toshiba notebookjában

Kütyük

Next-gen mobil szélessáv a Toshiba notebookjában

Bemutatták a beágyazott LTE modullal felszerelt Satellite T130 laptopot.

A Toshiba a 2010-es barcelonai GSMA Mobile World Congress rendezvényen bemutatta a beágyazott LTE (Long Term Evolution) modullal felszerelt, ultravékony Satellite T130 laptopot. A Toshiba ezáltal egyike azon első gyártóknak, akik készen állnak az LTE-technológiára, a mobil szélessáv következő generációjára, amellyel akár 140 Mbit/s adatátviteli sebességre is lehetőség nyílik.

A 2010-es barcelonai GSMA Mobile World Congress rendezvényen a beágyazott LTE modullal rendelkező Satellite T130 az Ericsson LTE hálózatára csatlakozott. A Toshiba egy, a notebookon folyamatosan futó streaming videó segítségével mutatta be a nagy sebességű vezeték nélküli hálózati technológia nyújtotta előnyöket. Az LTE nem csak rendkívül gyors adatátvitelt, hanem alacsony válaszidőt is biztosít. A bemutatón az adatátvitel 16 Mbit/s sebességen történt.

Technikai paraméterek
A T130-as 13,3 colos, 1366×768 pixeles felbontású, LED-es háttérvilágítású LCD-vel rendelkezik. Intel processzoron alapul; az x86-os lapkákat gyártó vállalat négy modellje (Single Core ULV SU3500, Pentium Dual Core ULV SU4100, Pentium Single Core ULV SU2700, Celeron Single Core ULV743) közül valamelyik dolgozhat benne. DDR3 SDRAM-okból álló operatív tárának kapacitása 8 GB-ig skálázódik, merevlemeze pedig akár fél terabyte-nyi adatot is befogadhat. A fent említett LTE modul mellett más vezetékmentes kommunikációs szabványokat is támogat: Wi-Fi-vel és 2.1-es Bluetooth-szal egyaránt rendelkezik.

Az 1,8 kilogrammos tömegű masina hatcellás akkumulátora révén akár 11 órán keresztül is üzemképes maradhat, egyetlen töltéssel. Ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés