Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 megapixeles mobil a Samsungtól

Kütyük

12 megapixeles mobil a Samsungtól

A világ első telefonja, mely 12 megapixeles beépített kamerával rendelkezik, már június végétől megvásárolható lesz az európai piacokon.

A Samsung ismét megerősítette vezető helyét a sok megapixeles beépített kamerával rendelkező mobiltelefonok piacán, amikor is bejelentette a Samsung Pixon12-t (M8910), a világ első 12 megapixeles beépített kamerával rendelkező teljes érintőképernyős telefonját.

Mára a mobiltelefonokkal szemben jogos elvárás, hogy kamerájuk teljes értékű fényképezőgépként működjön. A Samsung Pixon12 azok számára készült, akik folyamatosan úton vannak, egyszerűen akarnak jó képeket készíteni, melyeket azonnal megosztanak másokkal – akár MMS-ben, akár közösségi portálokon, akár a készülék 3,1 colos AMOLED érintőképernyőjén.

˝A Samsung folyamatosan kutatja a felhasználói igényeket, mivel eleget akarunk tenni a fogyasztók elvárásainak. A Pixon12-vel véleményem szerint nemcsak megfelelünk az igényeknek, hanem messze túl is szárnyaljuk azokat. A kutatásokból kiderül, hogy a felhasználók telefonjuk kamerájában a következő dolgokat keresik: gyors átváltás a telefonos- és a fotós alkalmazások között, magas exponálási sebesség és gyors böngészés˝ – mondta JK Shin, a Samsung Electronics alelnöke, a Telecom Üzletág vezetője. ˝Nagy örömünkre szolgál, hogy a világ első 12 megapixeles kamerájával rendelkező mobiltelefonunk mindezen elvárásoknak megfelel˝ – tette hozzá.

A Samsung Pixon12 segítségével a felhasználók a gyártó szerint könnyen és gyorsan készíthetnek tökéletes fényképeket. A mobiltelefonon külön kamera-kapcsoló gomb található, mellyel egyetlen érintéssel átválthatunk fényképezés módra. Amikor a kamera bekapcsol, a felhasználó azonnal exponálhat, pont olyan gyorsan, mint egy jó minőségű digitális kamera esetében. A Samsung Pixon12-vel exponálás után 2 másodperccel már készülhet a következő kép is.

A telefon olyan modern fotós funkciókkal rendelkezik, mint a Touch Auto Focus (érintéses autofókusz). Ezzel a beállítással csak meg kell érinteni a kijelzőn azt a területet melyre fókuszálni szeretnénk. Ezt követően az autofókusz, folyamatosan a kívánt ponton tarja az élességet, még ha az el is mozdul. A Smart Auto alkalmazás pedig azzal segíti tökéletes képek megalkotását,, hogy a kamera automatikusan alkalmazkodik a fényviszonyok változásához.

A Pixon12 kamerájával készült képek minőségével vélhetően mindenki nagy sikert arat majd a barátok és családtagok körében, köszönhetően a kamera kiváló lencséjének és a xenon vakunak. A 28 milliméteres nagylátószögű lencse jobb perspektívát és nagyobb látószöget biztosít a felhasználóknak.

Miután elkészültek a fotók, a felhasználók máris újraélhetik a pillanatot, és élvezhetik a képeket a Pixon12 3,1 colos AMOLED kijelzőjén. A kijelző kontrasztaránya 10.000:1, és olyan energiatakarékos tulajdonságokkal rendelkezik, melyek növelik az akkumulátor élettartamát.

Végezetül a Pixon12 lehetővé teszi felhasználói számára, hogy fotóikat saját szempontjaik alapján rendezzék: címkék-, file nevek-, rangsor-, és dátum szerint. A fényképek több szempont – akár színek – alapján is beazonosíthatók, így a fotókat nem kell egyenként megkeresni, a képekből csoportokat is alkothatunk.

A Samsung Share Pix alkalmazás segítségével Pixon12 készülékével a felhasználó egyszerűen feltöltheti képeit az olyan népszerű közösségi site-okra, mint a Facebook, a Picasa, a Flickr, a MySpace, a Photobucket és a Friendster. Ha mindehhez hozzáadjuk, hogy a Pixon12 beépített Wi-Fi és HSUPA kapcsolattal rendelkezik- nyilvánvaló, hogy a felhasználók tényleg egyetlen pillanat alatt megoszthatják fotóikat a barátaikkal.

A Samsung Pixon12 Európában június végétől kapható, a világ többi országában pedig augusztusban kerül bevezetésre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés