Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új GPS navigációs megoldás Magyarországon – segít az IQ

Kütyük

Új GPS navigációs megoldás Magyarországon – segít az IQ

A TomTom IQ Routes technológia most már Közép-Kelet Európában is használható.

A TomTom, bejelentette hogy az IQ Routes technológiát és a Fejlett Sávválasztó Asszisztens (Advanced Lane Guidance) szolgáltatást mostantól Magyarországon, Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban is elérhetővé teszi. A TomTom okos útvonaltervező technológiái még pontosabb útvonaltervezést és menetidő kalkulációt tesznek lehetővé, továbbá még átláthatóbb útvonalkövetést és útbaigazítást nyújtanak. Mindkét technológia az összes TomTom GO x30 terméken elérhető lesz.

IQ Routes

A TomTom IQ Routes az útvonalat az éppen aktuális úton mért sebesség alapján és nem pedig a korábban beállított, sebességre vonatkozó közlekedési jelzések alapján számítja ki. Az IQ Routes így minden olyan tényezővel számol, mely befolyásolhatja a gépjárművezetők célba érését, ilyenek például a közlekedési lámpák, a körforgalmak, a meredek lejtő, vagy a fekvőrendőrök. Ezt követően a készülék kiválasztja a legrövidebb menetidejű útvonalat: az esetek 50 százalékában ez mindig eltérő és gyorsabb útvonalat jelent, ezáltal jelentős menetidőt, pénzt és benzinköltséget takarítva meg.

Ez az intelligens útvonaltervező technológia több mint 10 milliárd kilométernyi megtett útvonalon, a TomTom felhasználók által éveken át név nélkül összegyűjtött, korábban mért sebességadatokra épül. Az IQ Routes révén a gépjárművezetők biztosak lehetnek benne, hogy mindig azt az útvonaljavaslatot kapják, melyen a gyakorlott, helyismerettel rendelkező autósok is közlekednének. Ez a korábbiaknál hatékonyabb útvonaltervezést tesz lehetővé, különösen lakott, illetve hegyvidéki területen autózva.

Fejlett Sávválasztó Asszisztens
Ezzel egy időben, a TomTom GO x30 széria tartalmazza a Fejledt Sávválasztó Asszisztenst is, mellyel a bonyolult közlekedési csomópontokon való áthaladás rendkívül egyszerűvé válik. A közlekedési csomópontok valósághű megjelenítése a kijelzőn, jól átlátható, jól időzített nyilakkal jelölve a követendő nyomsávot, mindig hasznos információt nyújtanak a gépkocsivezetők számára, az éppen rájuk váró közlekedési helyzetekről. A kijelzőn megjelenített állóképeken az út mentén kijelzett táblák színeit követő táblák használatával a sofőr jobb rálátást kap a környezetére.

Elérhetőség
A TomTom legújabb térképgaranciájának használatával a jelenlegi TomTom Go 930 és Go 730 felhasználók, akik nemrég vásárolták meg készülékeiket könnyűszerrel hozzáférhetnek az IQ Routes-hoz és a Fejlett Sávválasztó Asszisztenshez úgy, hogy a TomTom Home-on keresztül ingyenesen letöltik a legújabb TomTom térképet. Továbbá, az IQ Routes és a Fejlett Sávválasztó Asszisztens 2008. októberétől a TomTom Go x30-as termékcsalád mindegyik tagján elérhető lesz, beleértve a TomTom Go 930 (T), a TomTom Go 730 (T) és az új TomTom Go 630 (T) modelt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés