Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: Nokia mobilok 5 megapixeles Samsung kamerával

Kütyük

Szenzáció: Nokia mobilok 5 megapixeles Samsung kamerával

Az idők változnak, és néha még a nagy mobilgyártók beszállítói is…

Tajvani lapértesülések szerint a Nokia az ST Microelectronics ellenében a dél-koreai Samsungot választotta a high-end kategóriás, 5 megapixeles felbontású CMOS képszenzorok új beszállítójának. A döntés hátterében feltehetően az áll, hogy a Samsung jelentősen gyorsabban tud új termékeket bevezetni a piacra, mint az ST Microelectronics.

A piacvezető finn vállalat felsőkategóriás, N-sorozatú multimédiás készülékeiben jelenleg OmniVision, illetve Aptina gyártmányú képszenzorok teljesítenek szolgálatot. A Nokia a jövőben sem kívánja megszakítani ezen két gyártóval a kapcsolatot, hanem e helyett egyszerűen csak egy új kapcsolatot épít ki a Samsunggal. A belépőszintű és középkategóriás Nokia telefonokban egyébként ST Microelectronics-féle kamera modulok találhatók.

Emlékezetes, hogy idén az 5 megapixeles felbontású, xenon vakus Nokia N82 zsebelte be a legjobb kamerás mobilnak járó TIPA díjat. A Samsung Dél-Koreában immár több éve forgalmaz 10 megapixeles és optikai zoomos mobiltelefont, ezenkívül pedig jelenleg a Samsung gyártja a világ legkisebb méretű, 8 megapixeles felbontású mobil kamera modulját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés