Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent bele: GPS-es, multimédiás új BlackBerry okostelefon

Kütyük

Mindent bele: GPS-es, multimédiás új BlackBerry okostelefon

A rengeteg pletyka és kémfotó után most hivatalosan is itt az új felsőkategóriás BlackBerry.

A BlackBerry 9000 Bold névre hallgató, négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) újdonság gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a legtöbb BlackBerry modell, vagyis felül egy ˝szélesvásznú˝ kijelző, alul pedig egy teljes értékű QWERTY billentyűzet található rajta. A candybar, tehát hagyományos kialakítású újdonság 114 milliméter hosszú, 66 milliméter széles és 14 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 133 grammot nyom.

A TFT technológiájú kijelző 480×320 pixeles felbontással és 65 ezer színárnyalattal rendelkezik, alatta középen pedig egy parányi Trackball kezelőszervet fedezhetünk fel. A LED-vakus kamera egy nem különösebben nagy tudású darab, lévén, hogy csak 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) és nem autofókuszos.

A megfelelő számítási teljesítményről egy 624 MHz-es órajelen ketyegő processzor gondoskodik. A 128 MB + 1 GB-os belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető, akár 8 GB-ig. A wireless technológiák közül szinte az összes fontosabb variáns támogatott, legyen az HSDPA (3,6 Mbit/s), UMTS, EDGE, GPRS, Wi-Fi (802.11b/g), vagy éppen Bluetooth 2.0 (A2DP).

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még a legfrissebb, 4.6-os verziójú BlackBerry operációs rendszer, a GPS-vevő, a 3,5 milliméteres audio csatlakozó, a fejlett multimédia lejátszó (MP3, AAC, WMA, DivX) és az 1.500 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (5 órás beszélgetési idő, 310 órás készenlét). A kereskedelmi forgalmazás nyáron kezdődik majd meg, a várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés