Connect with us

technokrata

Szünetel a számhordozás!

Kütyük

Szünetel a számhordozás!

Egy hétig nem lehet majd új telefonszámokat hordozni.

2008. január 28-a és február 3-a között szünetel a telefonszámok hordozhatósága, mivel a Nemzeti Hírközlési Hatóság a szolgáltatókkal folytatott egyeztetések után a jogszabályban előírt kötelezettségének megfelelően továbbfejleszteti a számhordozást támogató Központi Referencia Adatbázis (KRA) rendszerét.

Az NHH a fogyasztók megértését kérve közölte, hogy az új rendszerre való átállás a szolgáltatók és a NHH rendszereinek összehangolt lépéseként történik meg és így hétfőtől vasárnapig műszaki okok miatt nem lehetséges új telefonszámok hordozása. Az átállás természetesen nem érinti a korábban hordozott számokat, azaz azok ugyanúgy működnek, mint eddig.

A mostani fejlesztés lehetővé teszi a helytől független elektronikus hírközlési szolgáltatás (06-21-es) számainak hordozhatóságát, egyben illeszkedik a szolgáltatók fejlesztéseihez és megkönnyíti új, elsősorban internetalapú hanghívást (VoIP) kínáló szolgáltatók piacra lépését is.

A számhordozhatóság bevezetése a piaci verseny megteremtésének egyik fontos eszköze volt, ugyanis ez a szolgáltatás tette lehetővé, hogy a régi, már sokak által ismert telefonszám megtartásával lehessen szolgáltatót váltani. Magyarországon a vezetékes telefonszámok hordozhatósága 2004. január elseje, a mobiltelefon számok hordozhatóság pedig 2004. május elseje óta lehetséges. A vezetékes- és mobilszámok hordozásával eddig közel 450 ezer szám esetében éltek az előfizetők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek