Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: szex csak a felnőtteknek!

Kütyük

Vodafone: szex csak a felnőtteknek!

A Vodafone a gyermekek védelméről konzultál.

Magyarországon elsőként a távközlési iparágban a Vodafone közvetlen párbeszédet kezdeményezett működésének érintettjeivel, az első kiemelten fontos terület a gyermekek és a felnőtt tartalmak kérdésköre volt.

Az érintetti párbeszéd első állomásán közel 20 szervezet, hatóság, médium – egyebek mellett a Nemzeti Hírközlési Hatóság, Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, a Nokia Magyarország, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, az Országos Gyermekvédő Liga, az UNICEF Magyarország – képviselői beszélgettek a Vodafone felső vezetésével a gyermekek védelmét szolgáló lehetőségeket, feladatokat és a kívánatos fejlesztési irányokat.

A párbeszédben résztvevő szervezetek felajánlották tartalmi segítségüket a fejlesztés során illetve részvételüket a közösen fejlesztett anyagok terjesztésében, szülőkhöz, gyermekekhez történő eljuttatásában. Jelezték ugyanakkor, hogy a gyermekek védelme helyett a ˝különböző tartalmakkal való együttélés˝ jobban kifejezi a ma technológiai kihívásainak megfelelő szolgáltatói és civil szervezeti hozzáállást. A résztvevő szervezetek kiemelték, hogy a szülők tájékoztatása mellett a gyermekek bevonása és oktatása is egyenrangúan fontos, ahogyan jelezték azt is, hogy a szolgáltatók lehetséges feladata lenne érdekes és hasznos tartalmak fejlesztése, amelyek alternatívát jelenthetnének a ˝káros˝ tartalmakkal szemben.

Megegyezés született arról, hogy a jövőben az érintetteket képviselő szervezetek részt vesznek a felnőtt tartalmakkal kapcsolatos tájékoztató munkában, javaslataikkal és ötleteikkel bekapcsolódnak a Vodafone ezzel kapcsolatos tevékenységeibe.

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a kerekasztal-beszélgetést így értékelte: ˝Nagyon fontos lépésnek tartom, hogy a Vodafone Csoport gyermekek védelmével kapcsolatos nemzetközi erőfeszítéseihez immár Magyarországon is konkrét akciókkal csatlakozunk. Ennek fényében, a területen kifejtendő kutatási, tájékoztatási és információs tevékenységek erősítése mellett hamarosan bevezetjük az ˝intelligens gyermekzár˝ szolgáltatást, amely értékes eszközt ad a szülők kezébe, amennyiben a gyermekük által használt mobiltelefont kizárólag gyermekbarát tartalmak és szolgáltatások elérésére kívánják képessé tenni. Határozott szándékunk, hogy a párbeszédet más témákban is folytatjuk, és a dialógusokat rendszeressé tegyük˝.

A Vodafone Magyarország ˝Érintetti párbeszéd programját˝ a Braun & Partners stratégiai tanácsadó cég bonyolítja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés