Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tuning: Sony Ericsson K800-ból K810 – házilag!

Kütyük

Tuning: Sony Ericsson K800-ból K810 – házilag!

Egy ötlet azoknak, akik nem riadnak meg egy kis kísérletezéstől.

A Sony Ericsson tavaly márciusban jelentette be az elsősorban fotózásra kihegyezett, Cyber-shot sorozatú K800i-t, melynek utódja (ráncfelvarrt kiadása) idén februárban látott napvilágot. Ez utóbbi készülék a keresztségben a K810i nevet kapta és legfontosabb újításai közé tartozik a karcsúbb kialakítás, a módosított billentyűzet, illetve a továbbfejlesztett szoftver.

Mivel a K800i készülékháza nehezen lenne átbarkácsolható K810i formájúra, a lelkes tuningolóknak az az ötlete támadt, hogy akkor legalább a K810i szoftverét kellene rátölteni a jobb sorsra érdemes K800i-re. Az igen csak egyedi szoftverfrissítés részletei az alábbi linken érhetők el, azonban nem árt tudni, hogy a frissítést követően a billentyűzet világítása nem működik tökéletesen. Mondanom sem kell, hogy a gyártó által nem ajánlott eljárást mindenki csak a saját felelősségére végezze el!

Sony Ericsson K810i
A hagyományos kialakítással rendelkező K810i 104 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 17 milliméter vastag (K800i: 22 milliméteres vastagság). A legújabb Cyber-shot modell optikáját elhúzható fedlap védi, ami mellett egy igen csak erős xenon vaku kapott helyet.

A 3,2 megapixeles képszenzorra építkező, autofókuszos kamera modul kapcsán újdonság az úgynevezett ˝Photo fix˝ funkció, melynek segítségével az alulexponált, vagy éppen túlexpózott felvételek már magán a telefonon, teljesen automatikusan korrigálhatók. Ugyancsak újdonság, hogy a fényképezéshez használatos dedikált gombok kamera üzemmódban világítanak az amúgy teljesen új formára szabott billentyűzeten.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) Sony Ericsson K810i természetesen UMTS kompatibilis, a HSDPA azonban sajnos továbbra is hiányzik belőle. A 2 colos képátlóval rendelkező TFT display QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A 64 MB-os integrált memória Memory Stick Micro (M2) memóriakártyákkal bővíthető, az alapcsomagban egy 128 MB-os kártyát találhatunk.

A Bluetooth 2.0 kompatibilis, RDS-es FM rádiós K810i várhatóan a második negyedévben jelenik meg a hazai kereskedések polcain. A telefon ára 400 euró (100 ezer forint) körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés