Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságos webfejlesztés

Kütyük

Biztonságos webfejlesztés

Az NJSZT Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya weboldalán közzétette biztonságos webfejlesztésre vonatkozó ajánlásait. A dokumentum egy összefoglaló, folyamatosan épülő referencia kíván lenni e területen, megismerése különösen hasznos lehet a PHP-ben fejlesztőknek, de más nyelveket használók számára is tartalmaz értékes információkat.

A szakosztály weboldalán megjelentetett dokumentum célja, hogy a webes környezetben ismert biztonsági problémákat és azok lehetséges megoldásait összefoglalva segítse a fejlesztőket biztonságos webalkalmazások készítésében. Bár a dokumentum a téma kapcsán erősen koncentrál a PHP nyelvre, ez nem jelenti azt, hogy más, webes környezetben alkalmazott nyelvek használói ne találhatnának hasznos információkat az ajánlások között.

Az ott leírt ajánlások, tanácsok megfogadása, alkalmazása nem jelenti azt, hogy alkalmazásunk garantáltan törhetetlen lesz – azonban ezen technikák, módszerek alkalmazása nélkül valószínűleg nem lesz az, hiszen ez a dokumentum a legismertebb, legalapvetőbb problémákra kíván rávilágítani. A webalapú alkalmazások biztonságosságára a felhasználók széles köre, a legtöbbször titkosítás nélkül közlekedő adatok, az elosztott (szerver-kliens) rendszerű működés miatt folyamatosan figyelnünk kell, ráadásul mivel a rendszernek sok összetevője van, ezért alaposan meg kell ismernünk az egyes komponensek biztonsági beállításait, problémáit is. A készítők remélik, hogy az ajánlás a magyar webfejlesztők számára hasznos és a visszajelzések alapján is folyamatosan bővülő dokumentummá válik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés