Connect with us

Hirdetés

technokrata

Perel a spammer

Kütyük

Perel a spammer

Példa értékű per lehet a feketelistás spammer ügye.

Egy állítólagos ausztrál spammer pert indít, ugyanis a tevékenységet ellenző egyik szervezet weboldalának feketelistáján szerepelteti. A bírósághoz közeli források azt állítják, hogy a világméretű per a Ben Hurnál is nagyobb csinnadrattával végződhet.

A perthi székhelyű T3 Direct közel 25 ezer dollárnyi (43.750 ausztrál dollár) engesztelést szeretne Joseph McNicholtól kapni, aki – állítólag – hatalmas kárt okozott a vállalatnak azzal, hogy a spews.org weboldal feketelistáján szerepeltette a céget.

A feketelistán olyan IP-címek szerepelnek, amelyeknek vélhetően aktív spammelés tulajdonítható, hátrányt, idő- és pénzveszteséget okozva ezzel a végfelhasználóknak.

Eddig a SPEWS (Spam Prevention Early Warning System) végezte a tisztogatást, melynek során jónéhány feketelistás oldalt perbe fogott, majd végül bezárt. A non-profit szervezet titokban működött, kontaktadatok nélkül.

A T3 részletes felsorolásban szerepelteti kárait, amelyek megfizetésére kötelezte McNicholt, azonban a férfi ügyvéde peren kívüli egyezségre törekszik, de McNichol minden áron szeretne kitartani az általa képviselt érdekek mellett.

Mark Reynolds, az ausztrál Internet-szövetség elnöke sem nézi jó szemmel a spammelést, állítása szerint rengeteg panasz érkezett a T3 Directtel kapcsolatban az utóbbi időben.

Mindenesetre, amíg az ügy lezárul, Nichols a T3 Direct tevékenységével kapcsolatban weboldalán fejezte ki véleményét, mely a kapcsolódó linkeknél található.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés