Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ausztrália hadat üzen a spamnek

Kütyük

Ausztrália hadat üzen a spamnek

Mivel az elmúlt év során az ausztrál internetezők sokkal nagyobb mennyiségben kaptak kéretlen reklámleveleket, mint korábban, ezért a hatóságok átdolgoznák az ezekre vonatkozó törvényeket.

Ausztrália információ technológiai minisztere, Richard Alston elmondta, hogy a Coalition Against Unsolicited Bulk Email (CAUBE) nevű lobbycsoport becslései szerint az ausztrál netezők 2001-ben körülbelül hatszor annyi kéretlen elektronikus levelet kaptak, mint a megelőző évben.

Egy, a CAUBE megbízásából készült felmérésből kiderül, hogy 2002. első 10 napja során a 2000-es évi ”termés” 30 százalékát kitevő mennyiségben kaptak spam leveleket a felhasználók, ráadásul ezek többsége pornográf tartalmú levél volt. Alston közlése szerint jelentős mennyiségű spam tartalmazott illegális tartalmakat, és a miniszter aggodalmának adott hangot a kérés nélkül küldött reklámlevelek nyomán keletkező extra költségek tekintetében is. Alston a magas Internet-használati költségek egyik okozójaként jelölte meg a spamet, amely véleménye szerint lassítja is a világhálót.

Éppen ezért a hatóságok átvizsgálják a jelenlegi törvényi szabályozás hatásosságát, és szükség esetén minden bizonnyal változtatásokat is eszközölni fognak a meglévő törvényekben. Ausztráliában az Internet-penetráció a legmagasabb. Múlt év szeptemberében 3,7 millió háztartás -azaz a teljes népesség közel fele – rendelkezett netkapcsolattal, illetve 544 ezer kormányzati, illetve üzleti felhasználó csatlakozott a világhálóhoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés