Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezekre tessék odafigyelni idén nyáron, mielőtt nagyobb útra indulnánk kedvenc kis autónkkal

Garázs

Ezekre tessék odafigyelni idén nyáron, mielőtt nagyobb útra indulnánk kedvenc kis autónkkal

Ezekre tessék odafigyelni idén nyáron, mielőtt nagyobb útra indulnánk kedvenc kis autónkkal

Már mindenki előre kivette a szabadságát, lefoglalta a szállást, félretette a költőpénzt és pótkulcsot adott a szomszédoknak vagy a rokonoknak, hiszen itt a nyár, amikor minden az utazásról és a pihenésről szól!

Mielőtt azonban kényelmesen hátradőlnénk, és átadnánk magunkat a pihentető nyaralás gondolatának, érdemes ellenőrizni az autónk állapotát! A Europcar Autókölcsönző hozott pár hasznos tippet a biztonságos utazás érdekében.

nyariautozas_1

  • A gumik állapotának ellenőrzésének egy látványos és egyszerű módja a pénzérmés módszer. Ekkor egy százforintost helyezünk el a gumiabroncs hosszanti hornyában, ami alapján iránymutatást kaphatunk arra nézve, hogy eljött-e a csere ideje. Ha az érme ezüstös peremét már csak részben fedi a horony, akkor a gumi profilmélysége a 4 mm-es határ alatt van.
  • Figyeljünk arra, hogy ha a kánikulában sokat jár a motor, az autó pedig kis sebességgel halad, akkor a hűtővíz könnyen túlmelegedhet, akár fel is forrhat. Ennek megelőzése érdekében fontos, hogy még indulás előtt ellenőrizzük a hűtőfolyadék szintjét!
  • Az elhanyagolt szellőzőrendszer a melegágya lehet a különböző gombáknak, penésztelepeknek, ezért fontos, hogy még a klíma beizzítása előtt kitisztítsuk a szűrőket! Ha nincs klímánk, akkor hosszabb utazás előtt érdemes beszerezni egy napelemmel működő autóba illeszthető ventilátort is!
  • Ha pedig szeretnénk megóvni a kezünk épségét a forró kormány okozta égéstől, akkor az indulás előtti napon fordítsuk el a kormánykereket 180 fokkal, így a nap biztosan nem éri azt a felületet, amelyiken a kormányt fogjuk. Egy másik megoldás lehet a kesztyű használata, de ember legyen a talpán, aki a hőségben még kesztyűt is húz.

Végeztünk az ellenőrzéssel, ugye milyen megnyugtató érzés? Persze a Europcar Autókölcsönzés esetében nem kell a minőség miatt aggódni, az autó kifogástalan műszaki állapotban várja a lelkes sofőröket! Az alapok ellenőrzése után nincs más hátra mint előre, vagyis gondoskodjunk az autónk extra felszereltségéről.

nyariautozas_2

  • A tűző nap nem sokat segít a látásviszonyok javításában ezért fontos, hogy jó minőségű árnyékolókkal és napellenzőkkel szereljük fel autónkat. A megfelelően kiválasztott árnyékoló nemcsak a hőséget csökkenti az utastérben – hiszen visszaveri a napsugarakat – de hatékonyan óv a káros UV sugárzástól.
  • Vidámság az út alatt! Az egyik legegyszerűbb játék a „Betettem a hátizsákba”, amely során rá kell vezetnünk a másik játékost arra, hogy mit pakoltunk a táskánkba, csak a kezdőbetű megadásával. Ez a játék főleg a gyermekes családoknál örvend majd nagy sikernek, a kicsiket biztosan leköti az agytorna!
  • Víz, víz, víz! Kevés folyadékbevitel csökkenti a koncentrálóképességet, ami fáradtsághoz, álmossághoz és ingerlékenységhez vezethet, ezen tényezők pedig negatívan hatnak a vezetésünkre. Ahhoz hogy elkerüljük a dehidratációt, fokozottan ügyeljünk a folyadék pótlására! A legjobb megoldás, ha mindig tartunk magunknál ásványvizet, vagy valamilyen lédús nyári gyümölcsöt.
  • Mi a helyzet, ha a négylábú kedvencünket is magunkkal visszük az útra? A biztonság érdekében fontos, hogy a kutya ne zavarja a kilátást és ne gátolja a sofőrt a vezetésben. Ha a kutyus izgága, a saját épsége érdekében érdemes egy külön nekik tervezett, autóba szerelhető biztonsági övvel ellátni őt, ami megakadályozza, hogy ugrándozzon, vagy kiugorjon a nyitott ajtón vagy ablakon. A gyakorlott gazdiknak pedig talán nem is kell hangsúlyozni, hogy az utazás során elengedhetetlen a víz és a jutalomfalat mellett a póráz és az oltási könyv is!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés