Connect with us

technokrata

Megelőzhetők a túlvezetés okozta balesetek

Garázs

Megelőzhetők a túlvezetés okozta balesetek

Elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíját a száz százalékig magyar tulajdonú Lambda-Com vállalatcsoport eTACHOGRAPH megoldása. A cég telematikai szolgáltatásának részeként elérhető funkciók segítségével egyszerűbbé válik a gépjárművezetők vezetési és pihenőidejének követése, így megelőzhetőek a túlvezetés okozta balesetek. Az Európa-szerte ismert szolgáltatással a fuvarszervezés folyamata egyszerűbbé válik, és csökkenthető a járművek környezetterhelése.

Idén a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíját a Lambda-Com Kft. által kifejlesztett, és a cégcsoporthoz tartozó WebEye Magyarország kínálatában megtalálható eTACHOGRAPH nyerte. Az elismerést 2014. szeptember 3-án, az Országházban vehette át Németh Tibor, a Lambda-Com Kft., és Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország Kft. ügyvezetője. A tizenhetedik alkalommal átadott Magyar Termék Nagydíjra érkezett pályázatok megítélésekor fontos szerepet kapott az exportorientáció, a díjazott eTACHOGRAPH pedig Európában egyedülálló módon a gépjárművek típusától függetlenül működik. A WebEye Magyarország Kft. telematikai szolgáltatásának kiegészítő alkalmazásaként van jelen a piacon a díjnyertes megoldás, amely a gépjárművezetők munkavégzésének hatékony menedzselését teszi lehetővé.

A fuvarszervezés során leggyakrabban jelentkező nehézségek kiküszöbölésével a fuvarok megbízhatóbbá, a teljesítés pedig pontosabbá válik. Az eTACHOGRAPH szolgáltatás egyedülálló újításának számító eControl funkció ezt teszi lehetővé. A gépjárművezetők vezetési és pihenőidejét rendkívül szigorúan szabályozzák, ezért ennek nyomon követése fontos része a fuvarfeladatok ellátásának. A pénzbeli bírság mellett a túlvezetés akár balesethez is vezethet, így a vállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre a problémára. Az eControl a törvényben előírt, kötelező pihenőidő betartásáról, illetve a munkával és rendelkezésre állással töltött időről ad információkat valós időben a fuvarfeladatok ellátását koordináló szakembereknek, s igény szerint riasztás küldésére is képes túlvezetés vagy a megengedettnél rövidebb pihenőidő esetén.

Az előírások értelmében 28 naponta kell letölteni a digitális tachográf sofőrkártyájának adatait, aminek következtében az érintett járműveket erre az időre ki kell emelni a forgalomból. A WebEye szolgáltatás eDownload funkciójával a fuvarozók távolról is elérhetik ezeket az adatokat, függetlenül attól, hol tartózkodnak járműveik. Ezzel a megoldással a vállalatok a fuvarkapacitást és a járműkihasználtságot egyaránt növelhetik, miközben a feleslegesen futott kilométerek csökkenésével a környezetterhelés mértéke is visszaszorul.

Rendkívüli büszkeséggel tölt el bennünket, hogy 2014-ben eTACHOGRAPH megoldásunk a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíjának elismerésben részesült. Vállalatunk a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy innovatív és világszínvonalú termékekkel segítse a fuvarfeladatok hatékony teljesítését, nem csak Magyarországon, hanem Európa számos országában egyaránt. Ügyfeleink visszajelzései és nemzetközi sikereink mellett ez az elismerés is megerősít bennünket abban, hogy a fejlesztéseink tökéletesen kiszolgálják a nemzetközi piac igényeit” – mondta Németh Tibor, a Lambda-Com Kft. ügyvezetője.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle