Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dögös lett az Opel miniautója

Garázs

Dögös lett az Opel miniautója

Megérkezett az Opel legkisebb modellje. Az Adam kezdetben három motorral lesz kapható.

Bemutatta új miniautóját az Opel, amely a cégalapító tiszteletére az Adam nevet kapta. Formailag kilóg az Opel kínálatából az újdonság, ugyan felismerhetőek rajta az egységes márkaarculat elemei, teljesen önálló és egyedi karaktert kapott. A Corsa módosított padlólemezére épülő Adam 3700 milliméter hosszú, 1720 milliméter széles, tengelytávja 2311 milliméter.

Az Adam tetőpanelje vizuálisan elkülönül a karosszéria többi részétől, a testreszabási program részeként többféle színben rendelhető. Az Adam az első modell az A szegmensben, amely LED-es nappali fényekkel is rendelhető, de a sajtóanyag azt is megemlíti, hogy szinte végtelen a külső és belső variációs lehetőségek száma. Mark Adams, a gyártó formatervezési igazgatója szerint nehéz lesz két ugyanolyan Adammal összefutni az utcán. Elsőként a kategóriában fűtött kormánykerék és a tetőpanelbe integrált, csillagfényt imitáló LED-es hangulatvilágítás is rendelhető. Az Advanced Park Assist II parkolóhelyet keres és a sofőr minimális beavatkozásával le is parkolja az autót.

A négyszemélyes, hétcolos színes kijelzővel szerelt Adam első MacPherson rugóstagokkal és hátsó csatolt lengőkaros rendszerrel készül. Kezdetben három motorral lesz kapható az autó, az 1,2 literes négyhengeres 70, valamint az 1,4-es benzines 87 és 100 lóerős változatával. Minden motorhoz ötfokozatú kézi váltó kapcsolódik, a start-stop rendszer opciós. A három felszereltségi szint a Jam (divatos, színes), Glam (elegáns, kifinomult) és Slam (sportos) nevet kapta. Hivatalos premier a Párizsi Autószalonon, az értékesítés jövő év elején indul.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés