Connect with us

technokrata

Nézd meg, ahogy Adam Savage a saját Iron Man ruhájában repked

Geek

Nézd meg, ahogy Adam Savage a saját Iron Man ruhájában repked

Kép: YouTube

Nézd meg, ahogy Adam Savage a saját Iron Man ruhájában repked

Az új műsor első részét ingyenes meg tudod nézni

Adam Savage neve lehet elsőre nem mond semmit, de úgy biztosan beugrik, ha a Mythbusters c. sorozatra gondolunk.

Emberünk visszatért egy saját műsorral, amelynek a Discovery Channel ad otthont, Savage Builds néven. A műsor tartalma gyakorlatilag benne van a nem túl hosszú címében. ugyanis a koncepció nem más, mint hogy Adam megépít dolgokat, amikről eddig csak álmodni mertünk, ráadásul mindezt gyakorlatilag otthoni körülmények között teszi, low budget üzemmódban. Természetesen folyamatosan konzultál szakemberekkel, mérnökökkel stb.

A műsor természetesen eléggé hasonlít a Mythbusters-re, viszont ez kifejezetten az építésre van kiélezve. Savage az első részben a Marvel képregényekben és ma már a filmvásznon is ikonikussá vált Vasember ruháját próbálta meg rekonstruálni. A lényeg az volt, hogy tudjon vele repülni és hogy golyóálló legyen.

Első körben 3D nyomtatóval titániumból elkészítették az egész felszerelést, majd a Gravity Industries-ből ismert Richard Browning segítségével repülésre bírták az öltözéket. (Ő az a forma akinek saját tervezésű jetpack-je van.

Adam nem győzi hangsúlyozni, hogy az egész műsor magáról a megépítésről szól. Figyelembe kell venni, hogy nem a végtermékre koncentrálunk, hanem a folyamatra, illetve, hogy az kivitelezhető-e. Természetesen ebbe beletartoznak hibák is, szóval nem kell tökéletességet várni elsőre. Elöljáróban még annyit lehet tudni, hogy biztosan fognak építeni MadMax stílusú autókat a jövőben.

Forrás: The Verge

További Geek

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin