Connect with us

technokrata

Így alakul Európa jövője a következő évtizedben

green-electricity-backgrounds-wallpapers

Dotkom

Így alakul Európa jövője a következő évtizedben

Feladták a leckét a FAO-nak a tagállamok.

Európa és Közép-Ázsia elkötelezte magát a tavaly elfogadott 17 nemzetközi fenntartható fejlődési cél mellett. Az éhezés, szegénység, klímaváltozás, vízhasználat, fenntarthatóság és a tengeri ökoszisztéma terén az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) partnerük lesz ebben.

A FAO Európai Regionális Konferenciája ma a régió tagállamainak azzal a kérésével zárult, hogy a FAO segítse őket a növekvő lakosságszám és bővülő kereskedelem ellenére termelési módszereik fenntarthatóbb irányba terelésében. Ezeket a szempontokat ötvözi például a FAO által promotált „Save and Grow” (óvd meg és termelj) vagy más néven ökoszisztéma-alapú gazdálkodás.

A klímaváltozás, mint a mezőgazdaságra leselkedő komoly veszély, minden régiónkbeli országot érint. A FAO ezért a klímabarát mezőgazdaság módszertanát alkalmazza, ahol egyszerre hangsúlyos elem a termelékenység, a változáshoz való alkalmazkodás és az üvegházhatású gázok csökkentése.

A konferencia nyitónapján José Graziano da Silva FAO főtitkár hangsúlyozta, míg az éhezés szinte eltűnt Európa és Közép-Ázsia országaiban, a helytelen táplálkozás (tápanyaghiány, alulnövekedés, túlsúly, kóros elhízás) mértéke riasztóan megnőtt.

A családi gazdálkodók és a mezőgazdasági-élelmiszeripari kereskedelem támogatása, az illegális halászat elleni küzdelem, a vidéken élő fiatalok és nők helyzetének javítása mind fontos témái voltak a konferenciának. Ez a rendezvény egyik fő célja, megállapodni a FAO prioritásaiban a következő két évre.

green-electricity-backgrounds-wallpapers

A FAO Európában és Közép-Ázsiában

Egyetértés volt a FAO irodák kiemelt szerepének megtartásában, hatékonyságuk javításában. Tagállami irodák találhatók Tádzsikisztánban,  Kirgizisztánban, Üzbegisztánban, továbbá Albániában, Örményországban és Georgiában. A közelmúltban nyílt partnerségi iroda Kazahsztánban, Azerbajdzsánban és Oroszországban, Moszkvában. A FAO Regionális Iroda már évek óta hazánkban, Budapesten működik.

A konferencia keretében írták alá a megállapodást a tádzsik iroda feladatkörének megerősítéséről és bővítéséről.

fenntarthato

Kísérőprogramok

Az Európai Regionális Konferenciát kétnapos konzultáció előzte meg a civil szféra képviselőivel, ennek során közös állásfoglalást fogadtak el a részt vevő szervezetek. Ennek legfontosabb elemei az agroökológiához, a természeti erőforrások használatához és a helyi és regionális piacokhoz kötődtek.

A regionális párbeszéd a földhasználat és –tulajdon kérdéseiről az Élelmezésbiztonsági Bizottság (CWFS) keretein belül zajlott. Ezen a civil és gazdasági élet képviselői, egyéb ENSZ szervezetek és mezőgazdasági kutatóintézetek vettek részt.

További kísérőprogramok érintették az élelmiszerpazarlás problémáját, emellett bemutatták a steril rovar technológiát, mint a kártevők elleni védekezés egy a FAO és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) által fejlesztett módszerét, illetve mezőgazdasági és vidékfejlesztési partnerségek újfajta lehetőségeit is.

Mindez számokban

Negyvenkét ország és az Európai Unió küldtek delegáltakat a konferenciára. További 23 szervezet, kormányközi szervezetek, civil szféra, tudományos intézmények és a privát szektor, megfigyelőként vett részt a programban.

A FAO Regionális Konferencia kétévente kerül megrendezésre, amikor a Szervezet legmagasabb szintű döntéshozó szerve, a Konferencia összeülése közti időben. A helyszín minden alkalommal változik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd