Connect with us

technokrata

Jól szerepeltünk a FIME-n

DSCF2179

Dotkom

Jól szerepeltünk a FIME-n

Az amerikai kontinens legnagyobb orvostechnikai vásárán kilenc magyarországi kiállító képviseltette magát.

A világ legdinamikusabban bővülő szektorának, az egészségiparnak a komoly hagyományokra visszatekintő, idén 23. alkalommal megrendezett FIME (Florida International Medical Expo) a legjelentősebb piaci megjelenése. Idén már közel 1500 kiállító mutatkozott be, a látogatók száma tovább bővült, meghaladta az 50 ezret. Ez a nemzetközi seregszemle kitűnő bemutatkozási lehetőség a magyar cégek számára, hogy USA-n kívül a dél-amerikai országokban is üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki, hiszen a kiállítás látogatói fele-fele arányban az USA-ból, illetve a dél-amerikai térségből érkeznek. Az itteni aktív piaci jelenlét kiemelt magyar érdek, hisz a világpiacon az egészségipari szektor megközelítőleg 45%-át az Egyesült Államok adja.

Az orvosi műszergyártás területén Magyarország figyelemre méltó tradíciókkal rendelkezik, ez az ágazat pedig egyértelműen a külpiacok felé fordulást igényli, amit az is bizonyít, hogy több mint 150 exportőrt tartunk nyilván. A kereslet pedig folyamatosan bővül az ágazat termékei iránt a fejlett piacok elöregedő társadalma és a feltörekvő piacok dinamikus bővülése miatt. Az itthoni vállalatok többsége KKV-ként működik, tulajdonosi szerkezetükben túlnyomóan magyar magánszemélyeket és vállalatokat találunk, ráadásul nem kizárólag Budapest-orientált ágazatról van szó: számos vidéki városban – többek között Debrecenben vagy Egerben – folyik a termelés.

DSCF2179

A folyamatos fejlődéshez elengedhetetlen a külpiaci kapcsolatok bővítése, amely a Magyar Külgazdasági Hivatalnak (HITA) is meghatározó feladata, a perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok exporttörekvéseinek támogatása ezért nagyon fontos eleme a HITA tevékenységének. Nem véletlen, hogy a szektor egyik legnagyobb kiállításán, a HITA standján már nyolc magyar vállalat – Medicor Elektronika Kft., Meditech Kft., Klimex Medical Kft., Thor Medical Systems Kft., Medimetal Kft., 3D Histech Kft., Innomed ZRt., Celitron Kft.– kapott bemutatkozási lehetőséget. Ezen kívül önállóan képviseltette magát a magyar és amerikai vállalattal is rendelkező Control-X Medical Kft.

A rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a kiállító cégekhez több mint 300 megkeresés érkezett. Több magyar kiállító is kapott konkrét export megrendelést, az egyik kolumbiai üzlet volumene 90.000 euró.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp