Connect with us

technokrata

Fekete péntek vár a szlovák pártokra

anonymous_0

Dotkom

Fekete péntek vár a szlovák pártokra

Több szlovákiai politikai párt honlapja ellen ígért támadást péntekre az Anonymous hackercsoport – közölte a SITA szlovák hírügynökség kedden.

Az Anonymous, amely a múltban már a kormányhivatal és a szlovák parlament, valamint a Penta pénzügyi csoport weboldalait is megtámadta, ezúttal péntekre – az előre hozott szlovákiai parlamenti választások előestéjére – ígérte a támadást.
A SITA hírügynökség szerint a csoport a legnagyobb ellenzéki párt az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD), a jelenlegi kormánykoalíció legnagyobb pártja, a Szlovák Kereszténydemokrata Unió – Demokrata Párt (SDKÚ-DS), a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), valamint a parlamenten kívüli, “99%” nevet viselő párt internetes honlapjait és Facebook profiljait akarja megtámadni. A választások előtti napra tervezett akció az Anonymous szerint része lesz annak a “nagyszabású programnak”, amelyet azinternetes kalózok csoportja a választások hetére ígért.

A csoport állítása szerint az általuk tervezett akció célja megfosztani a pártokat attól a lehetőségtől, hogy “hazugságokkal szerezzenek választókat.” “Az, ami ezen a héten történni fog, mindenkit mozgósít, és hisszük, hogy a szlovákok összefognak, megteszik azt, amit kell” – olvasható az Anonymous közleményében. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák