Connect with us

technokrata

Az e-számlázás két oldala

eszamla

Dotkom

Az e-számlázás két oldala

A vállalatok számára korábban az okozta a dilemmát, hogy eredményez-e tényleges költségcsökkenést, illetve rendelkezésre áll-e a megfelelő jogi háttér ahhoz, hogy átálljanak elektronikus számlázásra, ma már pedig leginkább az, hogy mikor tegyék ezt meg.

A költséghatékonyság, illetve a gyorsabb, pontosabb és ellenőrizhetőbb számlázás lehetősége ugyanis mára egyértelművé vált, ám meglévő rendszeriek esetleges „gyengesége” miatt még mindig sok vállalat halogatja a váltást. Éppen ezért olyan kulcsrakész megoldásra van szükség, amely egyrészt illeszkedik a meglévő számlázási rendszerhez, másrészt a befogadást is lehetővé teszi. A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője partnerével, a BSIS9 Kft.-vel közösen kifejlesztette e-számla megoldásának teljes körűen SAP rendszerekre optimalizált változatát.

A szolgáltatás nemcsak az elektronikus számlakibocsátást, hanem az elektronikus számlabefogadást is képes SAP rendszerben megvalósítani. Az e-számla modul a számlák érkeztetésekor az ismert és támogatott formátumokból automatikusan átemeli az adatokat az SAP-ba, így azokat nem kell újra rögzíteni. Szükség esetén az adatok importálása után ügyintézői jóváhagyás is beállítható a rendszerben. Az elektronikus számlák tárolása is az SAP-hoz illesztve, annak adatbázisában történik. A megoldás az SAP alapmodulok meglévő standard funkcióit használja ki, ezért verzióváltások esetén nem kell újra installálni és beállítani az alkalmazást, amely tovább csökkenti az üzemeltetési költségeket.

 

„Azoknak a vállalatoknak mindenképp előnyös az e-számlázás, akik nagy mennyiségben bocsátanak ki számlát vagy tömeges befogadók. Az átállás beruházási költsége a mérettől függően eltérő, de kis- és középvállalatoknál is rövid távon megtérül a beruházás. A rendszer bevezetése ugyanis nagyban csökkenti a tárolási, nyomtatási, postázási és papírköltségüket” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója. „SAP alkalmazáshoz fejlesztett e-számla megoldásunk kulcsrakész, így az SAP-val rendelkező vállalatoknál azonnal be tudjuk üzemelni a rendszert. A megoldás azonban bármely másik számlázási rendszerhez is könnyedén integrálható.”

„A szolgáltatás – ha az ügyfél igényli – bármikor bővíthető a papíralapú számlák másodpéldányainak elektronikus megőrzésével is. Ez azt jelenti, hogy megfelelő hitelesítés után a vállalatoknak elegendő a számla első példányát kinyomtatni, a másodpéldány elektronikusan megőrizhető” – tette hozzá Kamenszky László, a BSIS9 Kft. ügyvezető igazgatója. „A szolgáltatás így további költségmegtakarítást eredményez számukra, és a számlák visszakeresése is percek alatt lehetővé válik.”

A rendszer részei

Számla előállítása:
e-számla létrehozása SAP rendszerben,
e-számla hitelesítése (digitális aláírás, időbélyeg),
e-számla elküldése, vagy portálról letölthetősége.

Számla befogadása:
e-számla hitelesség ellenőrzése (digitális aláírás, időbélyeg),
e-számla előrögzítés SAP rendszerbe.

Egyéb tevékenységek:
számla naplózása,
számlázási másodpéldányok kezelése,
számlák archiválása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő