Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsan bővül a szlovák it-szektor

Dotkom

Gyorsan bővül a szlovák it-szektor

Jövőre több száz embert vesznek fel a Szlovákiában működő informatikai vállalatok – állítja a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap.

A Hewlett-Packard, a Dell, a Soitron és az Accenture bővíti kapacitásait, döntően Pozsonyban. A kassai terjeszkedést fontoló IBM középtávon akár 3000 szakembert is felvehet, a Deutsche Telekom pedig egy ötszáz fős szolgáltató bázis létrehozását tervezi a térségben – ezért a beruházásért Magyarország és Szlovákia versenyez.

Terveink szerint a közeljövőben további kétszáz alkalmazottat veszünk fel – nyilatkozta Daniel Matuska, a HP szlovákiai képviselője. A cég az interneten jelenleg száz betöltetlen állásra keres jelentkezőket. A következő tíz hónapban több mint száz új munkatársra lesz szükségünk, a bővítés mértéke azonban attól is függ, hogy a helyi piac képes lesz-e megfelelő képesítésű munkatársakat kínálni – mondta Marek Greso, az Accenture kommunikációs igazgatója. Havonta átlag húsz állást teremtünk, ez az ütem az elkövetkező időszakban is fennmarad – közölte Silvia Jeleníková, a pozsonyi Dell Európai Kereskedelmi Központjának hr-menedzsere. Az amerikai cég 2002-ben telepedett le a szlovák fővárosban, ahol 2007-ben létrehozta Európai Kereskedelmi Központját. Így jelenleg 1500 főt foglalkoztat Szlovákiában. A kínai Lenovo is Pozsonyba telepítette közép-európai központját, amely 630 főt foglalkoztat. Az év első nyolc hónapjának átlagában informatikai ágazatban az átlagbér 1542 euró volt, ami 2009 hasonló időszakához viszonyítva 7,2 százalékos reálbér-növekedést jelent. Ez Szlovákiában kiemelkedően jónak mondható – az iparban alkalmazottak átlagfizetése 774 euró.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés