Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brüsszel megkönnyítené az online-vásárlásokat

Dotkom

Brüsszel megkönnyítené az online-vásárlásokat

A fogyasztók és a kiskereskedők lassan felismerik az elektronikus kereskedelem előnyeit, de egyelőre alapvetően a tagországokon belüli forgalom növekszik, az országhatárok útját állják a virtuális térben zajló adásvételeknek – kommentálta az Eurobarometer felmérésének adatait Meglena Kuneva, az Európai Bizottság fogyasztóvédelemért felelős biztosa.

A piackutatásból kiderül, hogy 2007-ben az unió 490 millió lakosának egyharmada vásárolt már legalább egyszer valamelyik internetes áruházban, ami 2006-hoz képest jelentős növekedés. Ezzel egyidejűleg azonban lényegében stagnál, 7 százalék azok aránya, akik már nem a saját hazájukban lévő portálról is beszereztek valamit. Az otthoni számítógéppel rendelkezők 56 százaléka vásárolt már a világhálón, de csak 13 százalékuk tette ezt átlépve országa határát a virtuális térben. A kiskereskedők oldaláról nézve hasonló képet kapunk: míg a 27 EU-tagállam áruházainak és boltjainak 51 százaléka értékesíti portékáját az interneten is, e-kereskedelemből származó bevéte-lüknek csak 17 százaléka származik határokon átnyúló vásárlásból.

Brüsszel úgy tekint az elektronikus kereskedelemre, mint az egységes, átjárható uniós piac egyik fontos formájára, amely ösztönözheti a fizikai piac egységesülését is. Kuneva ezért bejelentette, hogy ősszel olyan új szabályozásra tesz javaslatot, amely egyszerű, minden országban azonos feltételeket tartalmazó szerződéskötési és fogyasztóvédelmi szabályokat vezetne be a kiskereskedelemben.2006-ról 2007-re- 27 százalékról 33-ra nőtt az interneten vásárlók aránya- 6 százalékról 7-re nőtt a külföldi portálon vásárlók aránya- 51 százalékról 58-re nőtt az online-boltokban megbízók aránya



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés