Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan újra megváltja a világot a komputerguru

Dotkom

Hamarosan újra megváltja a világot a komputerguru

Indul a Bill Gates 2.0 projekt: a Microsoft elnöke főállású emberbarát lesz.

Bill Gates, a Microsoft alapítója 52 évesen úgy döntött, végleg feladja a társaságban betöltött operatív irányítási pozícióját és idejének nagy részét emberbaráti tevékenységének, illetve kielégíthetetlen kíváncsisága kielégítésének szenteli. Július 1-jével már csak a társaság elnöki pozícióját őrzi meg, az ezzel kapcsolatos teendőre csak ideje ötödét szenteli. A döntést közel egy évtizede fontolgatja, előbb a vezérigazgatói pozícióról mondott le, és fejlesztés egyik irányítója lett, ám most ezt is átadja a fiataloknak.

Gates 2.0 – ahogy a Fortune nevezi – három iroda között fogja megosztani idejét. Egy napot cégelnökként a Microsoft redmondi főhadiszállásán tölt. Kettőt az attól 25 kilométerre lévő Gates Foundationnél, Seattle belvárosában, további kettőt saját személyes irodájában. Mint barátai a Fortune-nak elmondták, szisztematikus blokkokba rendezve osztja meg az idejét tevékenységei között, és a legnagyobb kihívás mostantól az lesz az életében, hogy kapcsolatot találjon érdeklődési körei között.

Alapítványának, amely 45 milliárd dollár felett rendelkezik, jelentős részét Warren Buffet mágnás adta. Mint indokolja: azért bízta Gatesre a pénzt, mert biztos abban, hogy a komputerguru okosan és hatékonyan fogja felhasználni azt. Hasonló véleményt fogalmaz meg Nathan Myhrwold, a Microsoft k+f-laborjának korábbi főnöke. Szerinte a Microsoft atyja minden idők egyik legnagyobb koponyája, és biztos benne, hogy Gates még előáll valami tuti üzleti ötlettel.”Bill a következőképpen gondolkodik – magyarázza Myhrvold – mindig a nagy rendszerekre figyel, amelyeket összességükben és különböző szintjeiken külön-külön is igyekszik megérteni. Például legutóbb a gabonaárak és a etanolgyártás összefüggéseiről leveleztem vele, s a konklúziója az volt, hogy sokkal többet kell megtudnia a foszfátokról.” Semmi perc alatt felismerte tehát, hogy a mezőgazdaság egy komplex rendszer, amelyben a műtrágyázástól a gépberuházásokon át az állami támogatásokig sok minden beleszól a termelés és a piaci folyamatok alakulásába.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés