Connect with us

Hirdetés

technokrata

Személyre szabott tintapatronok? (x)

Dotkom

Személyre szabott tintapatronok? (x)

Kék a normál, zöld a nagy, piros a különleges igényekre

A HP idén elindított globális stratégiájának részeként új tintapatron választék jelenik meg Magyarországon, melyből a személyes nyomtatási igények alapján választható ki a legmegfelelőbb darab. A három csoportból álló patron portfolió kék, zöld és piros színkóddal van ellátva. Az új patron struktúrát a felhasználók visszajelzései alapján alakították ki, azaz a HP nem tett mást, mint igazodott a változatos nyomtatási szokásokhoz és az ár-érték aránnyal kapcsolatos elvárásokhoz. Pontosan miről is van szó? Mindenkinek van egy színünkAz új patron portfolió három típust tartalmaz.

A kék színkóddal ellátott, sztenderd patron a hétköznapi felhasználók számára javasolt, akik nem túl sokat és nem is túl gyakran nyomtatnak, viszont erősen érdekeltek az alacsony árban. A speciális HP Vivera tintának köszönhetően garantált a kiváló minőség, de elérhető áron: az eredeti HP tintapatronok ugyanis már 2.590 forintos ártól kaphatóak.1A zöld színű, XL jelzésű, gazdaságos tintapatron a gyakran és nagy mennyiségben nyomtató felhasználóknak keszült, akik a működési költségek folyamatos alacsonyan tartásában és a ritkább kellékanyag cserében érdekeltek. Ez a festékkazetta a sztenderd patronnal kinyomtatható mennyiség három-ötszörösére képes, de használatával akár 55 százalékos megtakarítás is elérhető.2Végül a hármas utolsó tagja, a piros csomagolású, + jellel ellátott, speciális- vagy fotópatron, mely a különleges, kreatív alkalmazásokhoz lett kifejlesztve.

Két évtizedes fejlesztésEz a jelentős stratégiai lépés jelzi a HP elkötelezettségét az ügyfelek nyomtatási igényeinek kielégítése és a megfelelő kellékanyag választék megteremtése iránt. Mostantól a felhasználók nem csak a HP iparágban vezető minőségét tapasztalhatják meg, hanem nagyobb választék is áll a rendelkezésükre megfizethető áron.

A nyomtatási iparág élvonalában eltöltött több mint 20 év során a HP a nyomtatók széles választékát fejlesztette ki, igyekezve megfelelni az ügyfelek különböző nyomtatási igényeinek. Körülbelül 2 évvel ezelőtt a HP felismerte, hogy a nyomtatási igények még ugyanazon a nyomtató platformon belül is nagymértékben eltérőek lehetnek. A vásárlók jobb kiszolgálása érdekében a HP késlelkedés nélkül reagált, és kibővítette termék portfolióját a HP fotócsomagokkal, a HP multicsomagokkal, illetve más olyan csomagokkal és speciális festékkazettákkal, amelyek mindegyikét különleges nyomtatási igények kielégítésére szántak. Ily módon a HP vált az első olyan céggé, amely lehetővé teszi a fogyasztóknak, hogy mind a nyomtatók, mind a kellékanyagok közül kiválaszthassák a nyomtatási igényeiknek leginkább megfelelőt.

Még egy lépés az átláthatóság felé2007 őszétől a HP feltünteti tintapatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást. Ez a lépés tovább növeli a HP nyomtatási rendszerek jelenlegi és leendő felhasználóinak választási szabadságát. Az oldalkapacitás feltüntetése jól illeszkedik a HP globális kellékanyag portfoliójának idén tavasszal indított megújulási programjába, amelynek célja az eltérő szükségletekkel rendelkező ügyfelek lehetőségeinek bővítése és a nyomtatási kellékanyagok kiválasztásának egyszerűsítése.

A HP szeretné, ha ügyfelei megalapozott döntést hoznának nyomtatójuk és kellékanyagaik kiválasztásakor. Tudjuk, hogy az ügyfelek számára a kinyomtatható oldalak száma az egyik legfontosabb tényező. A múltban ezt nehéz volt meghatározni – mégpedig két fő ok miatt. Először is a különböző nyomtatási rendszerek másként használják fel a tintát, így a patronban található tinta mennyiségéből nem mindig állapítható meg megbízhatóan, hány oldalt lehet az adott patronnal készíteni. Másodsorban minden gyártó a saját módszere szerint mérte a fetékkazetták kapacitását, így a felhasználók nehezen tudták összehasonlítani a megadott értékeket. A HP kutatásai szerint az ügyfelek az oldalkapacitás alapján jobban meg tudják ítélni, mit várhatnak az adott patrontól, mint a tintamennyiség alapján. Ezért a HP úgy döntött, hogy a tintamennyiséget a hagyományos milliliter adat helyett a jövőben az ISO szabvány (ISO/IEC 24711) szerint számított oldalkapacitással határozza meg patronjaink csomagolásán. Mindezzel a HP tovább erősítí elkötelezettségét az ügyfelek átlátható tájékoztatása és ezen keresztül a megalapozottabb döntéshozatal elősegítése iránt.  1 HP Vivera tintával töltött HP 363 színes tintapatron ajánlott bruttó fogyasztói ára. A tényleges ár országonként változhat.2 Az 55%-os megtakarítás fekete szöveg nyomtatása esetén érhető el a HP ajánlott bruttó fogyasztói ára és az oldal kapacitás adatok összehasonlítása alapján a HP 350 és a HP 350XL tintapatron esetében (az utóbbi külön megvásárolható, nem tartozéka a nyomtatónak). A részletek elérhetőek a hp.com/go/pageyield weboldalon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés