Connect with us

Hirdetés

technokrata

Irányítás nélküli gépek – munkaerőhiány az it-szektorban

Dotkom

Irányítás nélküli gépek – munkaerőhiány az it-szektorban

Hat éve nem látott munkaerő-hiánnyal küzd a német it-szektor. A német technológiai cégek kétharmadának működési nehézségeket okoz a számítástechnikai szakemberek hiánya.

A Bitkom legutóbbi, a tárgyban végzett felmérése szerint a megkérdezett német társaságok 64 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szakemberek hiánya negatív hatással van a működésükre. Ez az arány utoljára 2001-ben volt ilyen magas. A jelenlegi munkaerőhiányt a bevándorlási törvények felülvizsgálata révén szeretnék orvosolni, melynek az előkészítése a Bitkom szerint már megkezdődött.

A felmérés szerint jelenleg 43 ezer betöltetlen állás vár az információs technológiában illetve a távközlésben járatos szakemberekre, hiszen a magasan képzett németek jelentős hányada külföldön vállal munkát, hiszen ott csökkenő adóterhekkel és magasabb javadalmazással kell számolniuk. A német kormány augusztusban piaci nyomásra elindította a bevándorlási törvény átalakítását, megnyitva az utat a kelet-európai műszaki szakemberek előtt, ám eddig még ellenállt az Európai Unió ösztönzésének, hogy teljes mértékben nyissa meg határait a képzett munkaerő előtt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés