Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megfertőzték a Google keresőindexét?

Dotkom

Megfertőzték a Google keresőindexét?

Gyanúsan sok kínai weboldal a találati listákban.

Egy Google-figyelő oldal még szeptember végén állt elő azzal az állítással, hogy hackereknek sikerül módosítani a keresőóriás indexét. A The Google Watchdog szerint egy (vagy több) spammer anélkül tudott bejutni a rendszerbe, hogy észrevették volna; majd az ottani tevékenységének köszönhetően bizonyos keresések találati listájában korábban előkelő helyezéseken nem szereplő kínai oldalak kezdtek felbukkanni. Tulajdonképpen olyan tartalommal csábították az internetezőt, melyek legitim amerikai oldalakról származtak; ezek az oldalak azonban a kínai site-ok alá kerültek rangsorban.

Amint valaki rákattintott ezen .cn site-ok egyikére, akkor a várthoz képest teljesen eltérő oldallal találta szembe magát. És az még csak a kisebbik rossz volt, hogy nem a kívánt tartalommal bíró webhelyre jutott az internetező, a nagyobbik problémát az okozta, hogy ezek a site-ok beágyazott, ártalmas kódokat tartalmaztak. Ezeket meg is próbálták telepíteni az odatévedt internetezők rendszerére.

A Google Watchdog azt feltételezi, hogy az áloldalak átirányították valamilyen módszerrel a Googlebotot egy olyan helyre, ahol legitim tartalmat indexelhettek, miközben ugyanezen idő alatt a normál felhasználókat a bottól különállóként felismerve malware-t tartalmazó oldalakra vezethették. Arra, hogy ez miként történhetett, több elképzelés is született; az egyik szerint botneteket vetettek be, hogy azok tagjaitól, független IP-címekről érkező kattintásokkal befolyásolják az oldalak rangsorolását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés