Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legújabb kártékony kódokról

Dotkom

A legújabb kártékony kódokról

Megjelent a kártékony kódokat elemző Kaspersky Security Bulletin kiadvány legújabb száma.

A Kaspersky Lab víruselemzőinek jelentése visszatekint a rosszindulatú kódok fejlődési trendjére az elmúlt hat hónapban és előrejelzést közöl a kódok jövőbeni fejlődéséről. A jelentés elsősorban a biztonsági szakértők, valamint a média és a számítástechnika biztonsága iránt érdeklődők számára készül.

Az új kiadványban Alex Gostev vezető víruselemző vizsgálja a mobileszközöket fenyegető legújabb veszélyeket, például az első, a mobilokat támadó többplatformos kártékony programokat, valamint az első Javascript-alapú mobilvírust. A mobileszközöket megtámadó rosszindulatú kódok számának növekedési üteme lassul, az átmeneti csend lehetséges okait és a jövőben várható trendeket ugyancsak tárgyalja Gostev tanulmánya.

Jurij Mashevsky vezető víruselemző a trójai programok térnyerésének okait kutatja más, csökkenő tendenciát mutató alkalmazásokkal összehasonlítva. Konstantin Sapronov víruselemző áttekinti a Mac OS és a Unix rendszerek ellen irányuló fenyegetések számának növekedését az elmúlt hat hónapban és elemzi ennek okait. A kéretlen levelek továbbra is komoly problémákat okoznak a felhasználóknak – Anna Vlasova, a Spam Lab vezetője értékeli a levélszemétküldés oroszországi és globális fejlődését.

Végül a romániai Kaspersky Lab Kutatási-Fejlesztési Részlegének vezetője, Costin Raiu ad betekintést az internetes támadásokat vizsgáló elemzésébe, különös tekintettel a leggyakrabban támadott portokra. Costin megvizsgálja a kártékony kódok terjedéséhez használt biztonsági réseket és bemutatja a terület várható fejlődésével kapcsolatos meglátásait.

A Kaspersky Security Bulletin teljes anyaga elérhető a Kaspersky Lab Víruslistáján.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés